Dünya

Tim Walz, başkan yardımcılığı adaylığını resmen kabul etti: Doğru takıma sahibiz!

Harris’in başkan yardımcısı adayı Tim Walz koçluk geçmişini vurguladı ve Demokrat Parti kongresindeki konuşmasında J.D. Vance’e gönderme yaptı

22 Ağustos 2024 13:34

T24 Dış Haberler

Eski bir öğretmen ve futbol koçu olan Minnesota Valisi Tim Walz, ABD'de Demokrat Parti’nin başkan yardımcılığı adaylığını kabul etti. Walz konuşmasında kırsal kökenlerini ve Amerikan yaşam tarzını vurguladı.

Chicago’daki Demokrat Parti Kongresi’nin çarşamba günkü oturumunda kapanış konuşmasını yapan Walz, kalabalığa “Dördüncü çeyrekteyiz. Bir gol gerideyiz ama hücumdayız ve top bizde. İlerliyoruz ve doğru takıma sahibiz. Kamala Harris güçlü, Kamala Harris deneyimli ve Kamala Harris hazır” diye seslendi.

Ayrıca Walz konuşmasında kırsal kökenlerine vurgu yaptı ve “Nebraska’da 400 kişilik bir kasabada büyüdüm. Lise sınıfımda 24 çocuk vardı ve hiçbiri Yale’e gitmedi” diyerek Donald Trump’ın başkan yardımcısı adayı J.D. Vance’e atıfta bulundu.

Kongrenin öne çıkan temalarından biri olan ‘özgürlük’ vurgusu yapan Walz’un hedefinde, ikinci bir Trump döneminin ayrıntılı bir planını oluşturan ‘Proje 2025’ vardı. “Herkesin istediği hayatı kurma özgürlüğüne sahip olduğu bir geleceği inşa etmek, çocuklarımıza ve birbirimize karşı sorumluluğumuz” diye konuşan Walz, sözlerine şu şekilde devam etti:

“Ama herkes bu sorumluluk duygusuna sahip değil. Bazı insanlar iyi bir komşu olmanın ne olduğunu anlamıyor. Donald Trump ve J.D. Vance’i düşünün”

Kongrede konuşan Minnesota Senatörü Amy Klobuchar da Walz’ın “tipik bir baba” olması gibi özelliklerinin, onu başkan yardımcılığı rolü için mükemmel bir aday haline getirdiğini dile getirirken, “Eski bir devlet okulu öğretmeni, J.D. Vance gibi kişileri nasıl eğiteceğini bilir” dedi.

Bu arada, Walz’ın listeye dahil olması Minnesota’yı ön plana çıkardı. Eyalet bir ‘salıncak eyalet’ olmasa da Walz’ın vali olarak başarısı Demokratlar için dikkate değer. Minnesota Temsilciler Meclisi, Senatosu ve valiliğindeki üçlü iktidar, ücretsiz okul yemekleri, silah güvenliği önlemleri, temiz enerji zorunlulukları, çocuk vergi kredileri ve daha fazlasını içeren bir dizi ilerici politikayı uygulamaya koyma fırsatı sundu.