Gündem

Timur Soykan, uyuşturucu baronu Hollandalı Leijdekkers’e Türkiye’de verilen oturum izinlerini yayınladı!

14 Ağustos 2024 08:30

BirGün yazarı ve gazeteci Timur Soykan, Avrupa'nın en büyük Timur Soykan, uyuşturucu baronu Hollandalı Leijdekkers’e Türkiye’de iki farklı isimle verilen oturum izinlerini yayınladı. Soykan yazısında, "Gerçekten muz cumhuriyetinde olmaz ama Türkiye’de artık oluyor. Tolga Şardan’ın haberinden öğrendik; İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın Ankara’daki konutunu adres gösteren iki yabancı oturum izni almıştı. Uyuşturucu baronları ise çifter çifter oturum izni alıyor. Ancak bu izinlere aracılık edenler, imza atanlar yargılanmıyor" ifadelerini kullandı. 

BirGün yazarı ve gazeteci Timur Soykan, "Skandalın kimlik belgeleri" başlıklı yazısında Avrupa'nın en büyük Timur Soykan, uyuşturucu baronu Hollandalı Leijdekkers’e Türkiye’de iki farklı isimle verilen oturum izinlerini yayınlayarak T24 yazarı ve gazeteci Tolga Şardan'ın "Yerlikaya'nın konutundan çıkan ikamet izinlerinin arkasında ne var?" yazısına da değindi. 

"İki oturum izni de aynı şehirde, Muğla’da verilmiş. Bu skandalın sorumluları nasıl kurtarıldı?" diyen Soykan'ın yazısı şöyle: 

Ortada büyük bir skandal var ve ülkede devlet çürüdüğü için iğne ile kuyu kazarak gerçeği aramalıyız.

Abdullah Alp Üstün’ün 13 Haziran 2023 günü Bodrum Yalıkavak’ta yakalandığı villada polisin tuttuğu tutanağa göre; Tombul Jos için ‘Daniel Ernst’ ismine düzenlenmiş bir oturum izni kartı daha bulunmuştu. Hollandalı uyuşturucu baronuna çifte oturum izni verildiği anlaşılıyordu. Avrupa’nın en büyük uyuşturucu baronuna Türkiye’de iki ayrı isimle oturum izni verilmesi büyük bir skandaldı. Çünkü oturum izni verilirken başvuranların parmak izi ve biyometrik fotoğrafları alınıyor. Normalde aynı kişinin iki farklı isimle oturum izni alması imkânsız.

Ama Türkiye’de devlet çürüdü ve parası olan için imkânsız diye bir şey yok."

Yazının tamamını okumak için tıklayın