Gündem

TİP'li Kadıgil, Gezi tutuklalarının 100 sorunu Meclis gündemine taşıdı, 101. soruyu sordu: Yenildiğinizi ve yargılanacağınızı biliyor musunuz?

Gezi davası tutukluları, 18’er yıl hapis cezası aldıkları karara ilişkin olarak, tutukluluklarının 100. gününde 100 soru sormuştu

04 Ağustos 2022 15:37

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Sözcüsü ve İstanbul Milletvekili Sera Kadıgil, Gezi Davası kapsamında hapis cezasına çarptırılan Mücella Yapıcı, Çiğdem Mater, Ali Hakan Altınay, Mine Özerden, Can Atalay ve Tayfun Kahraman’ın tutukluluklarının 100. gününde sorduğu 100 soruyu Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) gündemine taşıdı. Gezi tutuklularının 100 sorusunu Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’a soran Kadıgil, 101’inci soruyu da kendisi sordu.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay tarafından yanıtlandırılması talebiyle soru önergesi hazırlayan Kadıgil, “Mücella Yapıcı, Çiğdem Mater, Ali Hakan Altınay, Mine Özerden, Can Atalay, Tayfun Kahraman milyonlarca yurttaşın demokratik taleplerini dile getirmek için katıldığı Gezi Parkı Direnişiyle ilgili dava kapsamında bundan tam 101 gün önce hukuksuz bir şekilde tutuklanmıştır” ifadelerini kullandı.

Gezi tutukluluklarının sorularına ek olarak 101’inci soruyu da kendisi soran Kadıgil, “Bütün bu soruların birine bile verecek yanıtınız olmadığı için yenildiğinizi ve yargılanacağınızı biliyor musunuz?” dedi. 

TIKLAYIN - Gezi davası tutuklularından 100. günde 100 soru: AYM “hak ihlali” kararı verecek mi yoksa kapıya “artık kapattık” tabelası mı asacak?

TIKLAYIN - Gezi için Adalet Nöbeti'nde 100. gün: Gezi’den elinizi çekin; bu hukuksuzluğa son verin!

TİP üyeleri, Gezi tutuklularına mektup gönderecek

TİP üyeleri, 5 Ağustos Cuma günü (yarın) Türkiye’nin dört bir yanından Gezi tutuklularına mektup gönderecek.

TİP’in sosyal medya hesabından yapılan duyuruda farklı şehirlerdeki PTT noktalarının adresleri ve tutuklu bulunan Osman Kavala, Mücella Yapıcı, Çiğdem Mater, Ali Hakan Altınay, Mine Özerden, Can Atalay ve Tayfun Kahraman’ın mektup adresleri paylaşılarak “Hukuksuzca tutuklanan arkadaşlarımıza mektup göndermek için 5 Ağustos Cuma saat 16:30’da ülkenin dört bir yanında buluşuyoruz” denildi.