Dünya

Trump, bir yıllık aradan sonra yeniden X’te: Başkanlık dönemimden daha mı iyi durumdasınız?

Turmp, X hesabının askıya alınmasının ardından "Truth Social" ismini verdiği sosyal medya uygulamasını kullanıma sunmuştu

13 Ağustos 2024 04:42

Eski ABD Başkanı ve Cumhuriyetçilerin başkan adayı Donald Trump, yaklaşık 1 yıllık aradan sonra X sosyal medya platformunda paylaşımlarda bulundu.

En son 25 Ağustos 2023'te paylaşım yaptığı sosyal medya platformuna geri dönen Trump, paylaşımlarından birinde, "Şu anda benim başkan olduğum dönemden daha mı iyi durumdasınız? Ekonomimiz paramparça oldu. Sınırlarımız bozuldu. Çöküşte olan bir ulusuz. Amerika'yı yeniden güvenli hale getirin. Amerika'yı yeniden büyük yapın!" ifadelerini kullandı.

Hesabında, haber görüntüleri ve ses kliplerinden oluşan kampanya videolarına yer veren Trump, "San Francisco'dan radikal Kamala Harris ile tanışın" yazısıyla yaptığı paylaşımda da Demokrat rakibi Harris'in söylemlerine tepki gösterdi.

Amerikalı milyarder Elon Musk'la yapacağı yayının tanıtım görselini de paylaşan Trump'ın X'e tam olarak dönüp dönmeyeceği henüz bilinmiyor.

Trump'ın, 2,5 yıla yakın aradan sonra 25 Ağustos 2023 tarihinde yaptığı paylaşımda da "Seçimlere müdahale. Asla teslim olmayın!" yazılı sabıka fotoğrafı ile bağış toplama sayfasına yönlendiren internet sitesinin linki yer almıştı.

Elon Musk'ın Trump ile X'te yapacağı yayında teknik sorun

Elon Musk'ın Trump ile X sosyal medya platformunda yapacağı yayında teknik sorun yaşandı. Türkiye saatiyle 03.00'de başlaması planlanan yayına birçok kullanıcı erişemediğini bildirdi.

Musk, konuya ilişkin X hesabından yaptığı paylaşımda, "X üzerinde büyük bir DDOS saldırısı olduğu görülüyor. Bunu durdurmak için çalışıyoruz. En kötü ihtimalle, daha az sayıda canlı dinleyici ile devam edeceğiz ve konuşmayı daha sonra yayınlayacağız." ifadelerini kullandı.

Sistemi daha önce 8 milyon eşzamanlı dinleyici ile test ettiklerinin bilgisini paylaşan Musk, yayına daha az sayıda eşzamanlı dinleyici ile devam edeceklerini ve ardından düzenlenmemiş kaydı yayınlayacaklarını belirtti.

Musk'ın Trump ile yayını teknik sorun nedeniyle planlanan saatinden geç başladı.

DDOS (Distributed Denial-of-Service) saldırısı, bir sistemi belirli kapasite sınırlarının üstünde veriye maruz tutma yoluyla düzenlenen saldırılar sonucu kullanıcıların sisteme veya siteye girişinin engellenmesi anlamına geliyor.

Trump, kendi sosyal medya uygulamasını açmıştı

Eski başkan Turmp, X hesabının askıya alınmasının ardından "Truth Social" ismini verdiği sosyal medya uygulamasını kullanıma sunmuştu.

Sosyal medya platformları X, YouTube ve Facebook, Trump'ın hesaplarını 6 Ocak 2021'de Kongre baskını olaylarına katkıda bulunduğu ve 2020 başkanlık seçiminde usulsüzlük yapıldığı iddiaları nedeniyle dondurmuştu.

Trump ise Şubat 2021'de Trump Medya ve Teknoloji Grubu'nu (TMTG) kurmuş ve ekimde bu şirket bünyesinde "TRUTH Social" adlı bir sosyal medya platformu kurmayı planladığını açıklamıştı. (AA)