Dünya

Trump, suikast girişiminden bir gün sonra resmen başkan adayı ilan edilmek üzere Milwaukee'ye gitti

15 Temmuz 2024 07:33

T24 Dış Haberler

Eski ABD Başkanı Donald Trump, cumartesi günü bir suikast girişimi atlattıktan sonra resmen Cumhuriyetçi Parti'nin başkan adayı ilan edileceği Cumhuriyetçi Ulusal Kongresi için Milwaukee'ye gitti. 

Partinin kongresi, Trump'ın kulağından vurulduğu saldırıya rağmen planlandığı üzere düzenlenmeye devam edecek.

Trump, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada seyahati iki gün ertelemeyi düşündüğünü, "ancak daha sonra bir saldırgan ve suikastçının plan değişikliğine sebep olamayacağına karar verdiğini" söyledi.

Trump'a yönelik suikast girişimi, organizasyon için alınan güvenlik önlemlerinin yeterli olup olmayacağının tartışılmasına neden oldu. Kongre, NBA takımlarından Milwaukee Bucks'a ev sahipliği yapan Fiserv Forum'da düzenlenecek.

Gizli Servis'in Ulusal Cumhuriyetçi Kongresi koordinatörü Audrey Gibson-Cicchino, pazar günü yaptığı açıklamada planlarında bir değişikliğe gitmeyeceklerini söyledi. 

Partinin kongresine ülkenin dört bir yanından 50 bin kişinin katılması bekleniyor. 

ABD'de her dört senede bir, iki büyük parti kongre düzenleyerek ön seçimleri kazanan aday adayını resmen başkan adayı ilan ediyor. Organizasyon sırasında delegeler, bu ön seçim sonuçlarına göre göre oylarını kullanıyor.

Cumhuriyetçi Parti ön seçimlerini rahat kazanan Trump, kongrede resmi olarak partinin 2024 başkanlık seçimleri için aday ilan edilecek. 

Demokratlar, kendi kongrelerini önümüzdeki ay Chicago'da düzenleyecek. 

Cumartesi günü Pennsylvania eyaletinde düzenlediği miting süresinde Donald Trump'a ateş açıldı. Suikast girişiminde sağ kulağından vurulan Trump'ın durumunun iyi olduğu belirtildi. 20 yaşındaki Thomas Crooks olduğu açıklanan saldırgan, Gizli Servis tarafından öldürüldü.