Dünya

Trump'tan Elon Musk'a bir garip söyleşi: Seni çok sevsem de kafamı biraz çevirmesem seninle bu konuşmayı yapamazdım

13 Ağustos 2024 07:24

T24 Dış Haberler

Eski ABD başkanı ve Cumhuriyetçi Parti başkan adayı Donald Trump, milyarder Elon Musk'a uzaktan bağlantı ile bir söyleşi vererek daha önce tartışma yaratan birçok söylemini tekrar gündeme getirdi. 

Musk'ın sahibi olduğu X platformu üzerinden yapılan söyleşinin kanalına birçok dinleyici, yaşanan teknik sorunlar nedeniyle başta ulaşamadı. Musk, gecikmenin sebebinin "büyük bir siber saldırı" olduğunu öne sürdü. 

Teknik sorunlar nedeniyle planlananda 40 dakika kadar geç başlayan söyleşinin başında Trump, Musk'ın talebiyle geçen ay uğradığı suikast girişimini anlatmaya başladı. Geçmişte olayı sadece bir kez Cumhuriyetçi Ulusal Kongresi'nde anlatacağını söylese de Trump, bir kez daha Butler, Pennsylvania'daki mitingde ölümle yüz yüze gelişini anlattı.

Trump Musk'a, "Bir mucizeydi. Eğer kafamı çevirmemiş olsam, seni ne kadar seviyor olsam da şu an seninle konuşuyor olmazdım" dedi. 

Trump daha sonra konuyu göçmen karşıtı görüşlerine getirdi ve ABD-Meksika sınırında ülkeye "kaba insanların" girmeye çalıştığını söyledi. Trump, "Bunlar cinayet ve o tür şeyler için müebbet hapis cezası alan insanlar; ve onları ülkemize salıyorlar" dedi.

Daha sonra Demokrat rakibi ve Başkan Yardımcısı Kamala Harris'i Biden yönetiminin "sınır çarı" olarak nitelendiren Trump, daha sonra rakibinin geçmişte başsavcısı olduğu California'yı "yok ettiğini" iddia etti.

Trump daha sonra Harris'in TIME dergisinin kapağında çok güzel durduğunu söyledi, resmin bir çizim olduğunu vurguladı ve onu kendi eşi Melania ile kıyasladı. 

Harris kampanyası söyleşiyi "aşırıcı" bulduklarını belirtirken bir sözcü, "Trump'ın tüm kampanyası Elon Musk ve kendisi gibi kendilerine takıntısı olan, orta sınıfı satacak, 2024 yılında hala canlı yayın yapmayı beceremeyen zengin adamlara hizmet ediyor" dedi.