Dünya

Tuna Nehri'nde tekneler çarpıştı: 2 kişi öldü, 5 kişi kayıp

20 Mayıs 2024 07:56

T24 Dış Haberler

Macar polisi yaptığı açıklamada, ülkenin kuzeyinde Tuna Nehri üzerinde bir yolcu gemisi ile bir motorlu teknenin çarpışması sonucu iki kişinin öldüğünü ve beş kişinin de kaybolduğunu söyledi.

25 tekne, bir helikopter ve çok sayıda insansız hava aracıyla desteklenen kurtarma ekipleri, geç saatlere kadar hayatta kalanları aramayı sürdürdü. 

Yetkililer, başkent Budapeşte'nin 55 kilometre kuzeyindeki Veroce köyü yakınlarında başından yaralanmış bir adamın bulunduğunu söyledi.

Polisin bölgede sürdürdüğü arama çalışmalarının sonucunda bir erkek ve bir kadının cesetlerinin yanı sıra, kıyıya yakın bir bölgede hasarlı motorlu tekne de bulundu.

Polis sözcüsü Soma Csecsi düzenlediği basın toplantısında, motorlu teknenin "üç erkek ve iki kadın olmak üzere beşi halen aktif olarak kayıp olarak aranmakta olan sekiz yetişkin" taşıdığını söyledi.

Macar Telex haber sitesi, yolcu gemisinin İsviçre tescilli, iki katlı Heidelberg olduğunu belirterek, polisin gemide inceleme yaptığını bildirdi.

Kazanın nedeni belirsizliğini koruyor. 

Yetkililer, su trafiğini tehlikeye atarak çok sayıda ölüme yol açtığı şüphesiyle kimliği belirsiz bir fail hakkında ceza davası başlattı.

Mayıs 2019'da, Macaristan'ın yaşadığı en kötü tekne kazası, Budapeşte'de Tuna Nehri'nde iki geminin çarpışmasıyla 25 Güney Koreli turist ve iki Macar mürettebatın ölümüyle sonuçlanmıştı.