Politika

Turgut Altınok, İçişleri'nin başlattığı soruşturmayı yalanladı, "İftira" dedi: Tüm araçlar akaryakıtları özel istasyondan temin etti

19 Haziran 2024 20:08

T24 Haber Merkezi

T24 yazarı Tolga Şardan “İçişleri Bakanlığı soruşturma başlattı: Seçim döneminde Altınok'a çalışan AKP seçim araçlarının benzini belediyeden alınmış” başlıklı yazısında,  Keçiören Belediye Başkanı iken 31 Mart yerel seçimlerinde AKP’nin Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkan adayı olan Turgut Altınok'un seçim çalışmalarında kullanılan AKP'ye ait araçların akaryakıtının belediyeden karşılanmasına ilişkin İçişleri Bakanlığı’nın soruşturma başlattığını duyurdu.

İçişleri Bakanlığı'nın, 31 Mart'tan sonra göreve başlayan yeni Başkan Mesut Özarslan'ın incelemeleri sonucu başvuru üzerine, önceki döneme ilişkin soruşturma başlattığını duyuran Şardan, Bakanlık müfettişinin soruşturma aşamasında yaptığı tespit ve ulaştığı kamera kayıtlarından bahsederek, şunları yazdı: "Altınok'un yerel seçimler döneminde siyasi çalışmalarında kullandığı AKP'ye ait parti araçlarının akaryakıtının belediyeden karşılandığı belirlendi. Belediyenin Ovacık'taki Ulaştırma Hizmetleri Müdürlüğü yerleşkesindeki tesiste belediyeye ait iş makineleri ve araçlarına sevkiyatı yapılan akaryakıtın, Altınok'un propaganda faaliyetlerinde görev alan seçim araçlarına da kullandığının kamera kayıtlarına ulaşıldı."

İçişleri Bakanlığı müfettişinin, Temizlik ve Ulaştırma Müdürü S.K.'yı açığa aldığını da yazan Şardan, "Bu arada, Altınok için siyasi faaliyet gösteren AKP'nin seçim araçlarına verilen akaryakıtın mali değerinin yaklaşık 6 milyon lira olduğu belediye kaynaklarınca ifade ediliyor. Soruşturma kapsamında İçişleri Bakanlığı müfettişi, Altınok'un yakın ekibinde yer alan başkan yardımcısı Kazım Kabadayı ile bazı yöneticilerin ifadesini aldı" diyerek, soruşturma hakkında bilgiler verdi. 

Turgut Altınok: Yalan, iftira

Gündem olan haber üzerine Turgut Altınok'tan açıklama geldi. Yazıya konu haberde, AKP'ye ait araçların, akaryakıtının belediyeden karşılanmasına ilişkin soruşturma başlatıldığı duyurulsa da Altınok, kendisi hakkında bir soruşturma olmadığını açıkladı. 

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Altınok, kendi aracının da kampanya ekibinin aracının da yakıtlarının belediye bütçesinden karşılanmadığını öne sürdü, kendisine iftira atıldığını söyleyerek şunları kaydetti:

"Bazı basın yayın organlarında İçişleri Bakanlığı’nın seçim dönemine yönelik hakkımda soruşturma yaptığı iddiaları asılsızdır. Büyükşehir Belediye başkan adaylığım döneminde ne kendi aracım ne de benimle birlikte kampanyamda çalışan arkadaşlarımın araçlarının akaryakıtlarının belediyeden karşılandığı iddiaları kesinlikle doğru değildir. Yalandır, iftiradır. Adaylık sürecimde tüm araçlarımızın akaryakıtları özel bir akaryakıt istasyonundan temin edilmiş, ücreti de ödenmiştir. Bu tür yalan ve iftiralarla şahsım ve partim yıpratılmaya çalışılmaktadır. Kamuoyunun yanıltılmasını önlemek amacıyla bu açıklama hasıl olmuştur."

Tolga Şardan'ın yazısındaki ilgili bölüm:

"Yeni Başkan Mesut Özarslan, her ne kadar siyasi geçmişi sağdan olsa da Altınok dönemini mercek altına aldı.

Özarslan'ın yaptığı ilk tespitlerin ardından İçişleri Bakanlığı, eski dönemle ilgili sessiz sedasız soruşturma başlattı, geçtiğimiz günlerde.

Belediyenin, bakanlığa yaptığı başvuru sonrasında görevlendirilen Mülkiye Başmüfettişi çok önemli tespitlerde bulundu.

Belediyedeki bakanlık soruşturması devam ederken; müfettiş siyasi skandala neden olacak bir sürecin ipucuna ulaştı.

Aslında ipucundan daha çok belgesi demek daha doğru olacak.

Aldığım bilgiye göre; Keçiören Belediye Başkanı iken, AKP'den Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak hedef büyüten Turgut Altınok'un yerel seçimler döneminde siyasi çalışmalarında kullandığı AKP'ye ait parti araçlarının akaryakıtının belediyeden karşılandığı belirlendi.

Belediyenin Ovacık'taki Ulaştırma Hizmetleri Müdürlüğü yerleşkesindeki tesiste belediyeye ait iş makineleri ve araçlarına sevkiyatı yapılan akaryakıtın, Altınok'un propaganda faaliyetlerinde görev alan seçim araçlarına da kullandığının kamera kayıtlarına ulaşıldı.

İmza yetkisine sahip müdür açığa alındı

Üstüne üstlük; seçim araçlarının akaryakıtlarının, belediyeye ait araçların plakası üzerinden depolarının doldurulduğu tespit edildi.

Sürecin ortaya çıkmasıyla birlikte belediyede soruşturmaya başlayan İçişleri Bakanlığı müfettişi, belediyenin Temizlik ve Ulaştırma Müdürü S.K.'yı açığa aldı. Belediyedeki iş bölümü çerçevesinde söz konusu uygulamayla ilgili imza yetkisinin S.K.'da olması nedeniyle açığa alma işleminin gerçekleşti.

Bu arada, Altınok için siyasi faaliyet gösteren AKP'nin seçim araçlarına verilen akaryakıtın mali değerinin yaklaşık 6 milyon lira olduğu belediye kaynaklarınca ifade ediliyor.

Soruşturma kapsamında İçişleri Bakanlığı müfettişi, Altınok'un yakın ekibinde yer alan başkan yardımcısı Kazım Kabadayı ile bazı yöneticilerin ifadesini aldı.

Mevcut Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın karşısına iktidarın adayı olarak çıkan Altınok, seçim döneminde katıldığı bir televizyon programındaki, "Beytü'l - mal'a el süren, rüşvete karışan, sağ kolum olsa da sol kolum olsa da keser atarım" sözleri halen zihinlerde!

Bilmeyenler için ekleyim; Beytü'l – mal, İslam devletlerinde, devlet hazinesi demek.

Altınok'un, belediyeye ait akaryakıtın partisinin seçim araçlarına doldurulmasını hangi ölçekde değerlendiriyor, merak konusu."

TOLGA ŞARDAN - “İçişleri Bakanlığı soruşturma başlattı: Seçim döneminde Altınok'a çalışan AKP seçim araçlarının benzini belediyeden alınmış”