Medya

Türkgün; Ağırel, Pehlivan, Soykan ve Terkoğlu'nun fotoğraflarını manşetten verdi: Sinan Ateş cinayeti üzerinden MHP'yi karalamaya çalışıyorlar

21 Haziran 2024 17:58

T24 Haber Merkezi

MHP'nin yayın organı Türkgün gazetesinin bugünkü sayısında Kadir Yıldız imzasıyla ve "Halk TV'nin avanak hafiyeliği" başlığıyla yayınlanan yazıda, gazeteciler Murat Ağırel, Barış Pehlivan, Timur Soykan ve Barış Terkoğlu hedef gösterildi. Yazıda, fotoğrafları da eklenen gazetecilerin "Sinan Ateş cinayetini istismar etmekten ve magazinleştirmekten geri durmadığı" öne sürüldü, "Vakitlerinin önemli bir bölümünü MHP düşmanlığına harcayan bu şahıslar cinayet üzerinde tango yapmayı daha ne kadar sürdürecekler? Magazin tutkunu bu isimler Halk TV’nin karalama kampanyalarıyla sürdükleri sultanlığı mı, katalog evliliğini mi yoksa komün hayatı yaşamayı mı tercih ediyorlar?" ifadeleri kullandı. Ağırel, gazete, "Vesikalık fotoğraflarımızı değil boy boy fotoğraflarımızı paylaşın. Çünkü biz bu cinayeti, cinayeti planlayanları, cinayete destek verenleri yani kanunsuzları, kanunlara uyanlar adına ifşa edeceğiz" sözleriyle tepki gösterdi.

Türkgün'ün bugünkü sayısının manşetinde Kadir Yıldız imzasıyla gazeteciler Murat Ağırel, Barış Pehlivan, Timur Soykan ve Barış Terkoğlu, Sinan Ateş cinayetine ilişkin yaptıkları haberler nedeniyle hedef gösterildi. Yazıda, şu ifadeler yer aldı:

"Sinan Ateş cinayetini istismar etmekten ve magazinleştirmekten geri durmadılar"

"Halk TV’nin dedikodu haberlerine imza atan ve gizli hafiyecilik oynayan Barış Pehlivan, Murat Ağırel, Timur Soykan, Barış Terkoğlu gibi isimler Sinan Ateş cinayetini istismar etmekten ve magazinleştirmekten geri durmadılar. 'İlk defa açıklıyoruz' diyerek asılsız bilgi ve belgelerle ekran karşısına çıkan bu sözde gazeteciler mahkemenin yolunu tutmak yerine şov yapmayı tercih ettiler. MHP ve Ülkü Ocakları üzerinde oluşturmaya çalıştıkları kirli algı ile bugüne kadarki günahlarından arınacaklarını zanneden Halk TV’nin magazin hafiyeleri bir cinayet kampanyasından sağladıkları gelirle nerede tatil yapmayı ve hangi eğlence mekanlarında sabahlamayı planlıyorlar? Vakitlerinin önemli bir bölümünü MHP düşmanlığına harcayan bu şahıslar cinayet üzerinde tango yapmayı daha ne kadar sürdürecekler? Magazin tutkunu bu isimler Halk TV’nin karalama kampanyalarıyla sürdükleri sultanlığı mı, katalog evliliğini mi yoksa komün hayatı yaşamayı mı tercih ediyorlar?"

Ağırel: Somut gerçekler nedeni ile çok incinmişler

Daha önce evinin önünde sürekli birilerinin beklediğini ve tehdit edildiğini söyleyen Murat Ağırel, X hesabı üzerinden yaptığı paylaşımla "Halk TV'nin avanak hafiyeliği" yazısına tepki gösterdi. Şöyle yazdı:

"İddianame ve eklerinde bulunan somut gerçekler nedeni ile çok incinmişler.

Hatta Mersin’deki kokain tacirlerini ortaya çıkardığımız için öyle incinmişler ki metin arasında öfkelerini de belirtmişler!

Daha düne kadar 'Reis' dedikleri arkadaşlarının katledilmesine sessiz kalan bu kişiler ve FETÖ, mafya artığı sosyal medyadaki tetikçileri belgeli gerçek karşısında iftira atarak ve tehdit ederek akılları sıra korku salmaya çalışıyorlar.

Belgeli, soruşturmacı, halkın yanında duran gazeteciliği, kalemin namus olduğunu sizlere de öğreteceğiz…

Vesikalık fotoğraflarımızı değil boy boy fotoğraflarımızı paylaşın. Çünkü biz bu cinayeti, cinayeti planlayanları, cinayete destek verenleri yani kanunsuzları, kanunlara uyanlar adına ifşa edeceğiz."

VİDEO - Gazeteci Murat Ağırel tehdit edildiğini iddia etti: Evimin önünde hep birileri var

Barış Pehlivan, Ali Yerlikaya ve Yılmaz Tunç'a çağrıda bulundu

Barış Pehlivan da Ağırel gibi sosyal medya hesabından tepki gösterdi. Pehlivan, İçişleri ve Adalet Bakanını etiketlediği paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

"Bu doğru mu? Gazetecileri de bir torbacıya mı vurdurtacaksınız yoksa sokakta saldırı mı düzenleyeceksiniz? Güvenliğimizden ve adaletten sorumlu Bakanlar Ali Yerlikaya ile Yılmaz Tunç bu tehditlere daha ne kadar sessiz kalacak?"

Hepkon: Türkiye'nin uyuşturucu baronlarının cirit attığı, cinayetlerin üstünün kapatıldığı bir kabile devleti olmasını istiyorlar

Kırmızı Kedi Yayınevi kurucusu Haluk Hepkon da Türkgün gazetesi'ne X üzerinden tepki gösterdi. Hepkon, şöyle yazdı:

"Yazarlarımız Murat Ağırel, Timur Soykan, Barış Pehlivan ve Barış Terkoğlu açıkça tehdit ediliyor. Bu karanlık iklimden cesaret alan uyuşturucu baronları Soykan'ın kitabını toplatmak istiyor, Ağırel'in evinin etrafında tur atıyorlar. Basını tehdit altında olan bir ülkede hiç kimse özgür değildir. Türkiye'nin uyuşturucu baronlarının cirit attığı, cinayetlerin üstünün kapatıldığı bir kabile devleti olmasını istiyorlar. İzin vermeyeceğiz..."

T24’ÜN SİNAN ATEŞ CİNAYETİ DOSYASI

Cinayete ilişkin tüm haberler için tıklayın.