Spor

Türkiye atletizm tarihinde bir ilk: Ersu Şaşma sırıkla atlamada madalya kazandı

Milli atlet Ersu Şaşma, Avrupa Atletizm Şampiyonası'nda bronz madalya kazanarak tarihe geçti

13 Haziran 2024 00:37

Avrupa Atletizm Şampiyonası'nda bronz madalya almaya hak kazanan Ersu Şaşma, Türkiye atletizm tarihine geçti. Roma'da yapılan şampiyonada sırıkla atlama dalında 3. olan Ersu Şaşma, bu alanda Türkiye'ye ilk madalyasını kazandırdı.

Avrupa Atletizm Şampiyonası'ndaki elemelerinde, 5.25 metreyi pas geçip 5.45 metreyi ikinci hakkında, 5.60 metreyi ise ilk hakkında geçerek adını finale yazdıran Ersu Şaşma, şampiyona'nın son günündeki final müsabakasındaki ilk hakkını (5.35 metre) pas geçti.

Ardından; 5.50, 5.65 ve 5.75 metreleri ilk haklarında rahat geçmeyi başaran milli sporcu, 5.82 metreyi yükseltilen çıtayı ise ikinci hakkında geçti.

Ersu Şaşma; bronz madalya kazanarak Türkiye Atletizm Federasyonu'nun 102 yıllık tarihinde, sırıkla atlama dalında madalya kazanan ilk Türk oldu.

Ersu Şaşma'nın başarılarının altını çizen Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintımar, "Türk sporcularımız artık her kategoride yükselişe geçti. Gurur duyduğumuz sporcularımızdan biri olan Ersun Şaşma da tarih yazdı ve 102 yılda ilk kez sırıkla atlamada madalya kazanarak kürsüye çıktı. Yönetim kurulumuz ve camiamız adına, milli sporcumuz Ersu Şaşma'yı ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Paris Olimpiyatları kotasını daha önce kazanan sporcumuzun bu başarısını orada da sürdüreceğine inanıyorum" dedi.