Gündem

Türkiye Belediyeler Birliği raporu: Deprem illerinde uyuşturucu madde kullanımı arttı

12 Eylül 2024 09:07

Türkiye Belediyeler Birliği'nin (TBB) önceki gün yayımladığı "6 Şubat Afet Bölgesi Mevcut Durum Değerlendirmesi ve Gelişim Önerileri Raporu" dikkat çekti. Rapora göre, ülke genelinde son yıllarda artış gösteren uyuşturucu madde kullanımı da deprem illerinde arttı.

Cumhuriyet'ten Eylül Barut'un haberine göre, Kahramanmaraş Pazarcık merkezli 6 Şubat depremleri 11 ilde ağır yıkımlara neden oldu. Depremde hasar alan bölgelerde barınmadan temiz suya ulaşma gibi belli başlı sıkıntılar devam ediyor. Özellikle bölge halkında derin travmalara neden olan deprem ve deprem sonrası yaşananlarla ilgili Türkiye Belediyeler Birliği'nin önceki gün yayımladığı "6 Şubat Afet Bölgesi Mevcut Durum Değerlendirmesi ve Gelişim Önerileri Raporu" nda dikkat çeken veriler paylaşıldı. Ülke genelinde son yıllarda artış gösteren uyuşturucu madde kullanımı da deprem illerinde arttığının vurgulandığı rapora göre "Deprem sonrasında gençlerde antidepresan kullanım oranı artmıştır" denilerek şu veriler paylaşıldı:

"En ciddi sorunlardan biri bağımlılık ve madde kullanımı"

"Deprem sonrası ortaya çıkan en ciddi sorunlardan biri bağımlılık ve madde kullanımı olarak öne çıkmaktadır. Uyuşturucu kullanımının yaygınlaşması, toplumun sosyal yapısını bozmakta ve güvenlik sorunlarını artırmaktadır”