Gündem

Göçmen kaçakçılığı operasyonu; 63 organizatör yakalandı

"Kahraman Jandarmamızı tebrik ediyorum. Allah ayağınıza taş değdirmesin. Milletimizin duası sizinle"

04 Haziran 2024 08:16

Türkiye'de dört ayrı ilde düzenlenen “KALKAN-23” operasyonlarında, göçmen kaçakçılığı yaparak ülkeyi düzensiz göçün hedefi haline getirmeye çalışan 63 organizatör yakalandı. İl Jandarma Komutanlıklarının koordinasyonunda gerçekleştirilen operasyonlarda, 38 organizatör tutuklanırken, 14'üne adli kontrol kararı verildi.

Operasyonlar, Jandarma Genel Komutanlığı Göçmen Kaçakçılığı ve İnsan Ticareti ile Mücadele Daire Başkanlığı'nın yönetiminde Muğla, Van, Çanakkale ve Şırnak'ta gerçekleştirildi. Muğla'da 29, Van'da 14, Çanakkale'de 11 ve Şırnak'ta 9 göçmen kaçakçılığı organizatörü yakalandı.

Van'da ayrıca 125 düzensiz göçmen de yakalanarak ilgili kurumlara teslim edildi. Operasyonlarda gözaltına alınan tüm şüphelilerden 38'i tutuklanırken, diğerlerine ise çeşitli adli kontrol tedbirleri uygulandı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabı üzerinden operasyonlarla ilgili yaptığı açıklamada, Türkiye'nin her bölgesinde insan kaçakçılığına yönelik mücadeleye kararlılıkla devam edileceğini belirtti. Bakanlık, bu tür suç örgütlerine fırsat verilmeyeceğini vurgulayarak, düzensiz göçle mücadelede kararlılığın devam edeceğini ifade etti.

Operasyonları gerçekleştiren Jandarma personeline teşekkür eden İçişleri Bakanı, "Kahraman Jandarmamızı tebrik ediyorum. Allah ayağınıza taş değdirmesin. Milletimizin duası sizinle," dedi ve yakalanan düzensiz göçmenlerin sınır dışı işlemlerinin başlatıldığını duyurdu.