Spor

Tasarruf tedbirleri devreye girdi; Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu 15 spor branşını iptal etti!

Federayon gerekçe olarak tasarruf tedbirlerini gösterdi

18 Mayıs 2024 10:30

Üniversiteler arası spor müsabakalarından sorumlu olan Gençlık ve Spor Bakanlığına bağlı Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu, 17 Mayıs tarihli basın açıklamasında 15 farklı spor branşında artık faaliyet gösterilmeyeceğini açıkladı. Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın geçtiğimiz günlerde yayınladığı tasarruf pakedi nedeniyle kararın alındığı belirtildi.

208 üniversite, 38 bin 309 öğrenci, 91 spor dalı ve 178 spor faaliyetinden sorumlu olan federasyon, Ünilig adlı müsabaka kurumu dahilinde üniversiteler arası çalışmalar sürdürüyor. Gençlik ve Spor Bakanlığına bağlı olarak faaliyet gösteren federasyon farklı branşlarda müsabakalar düzenliyor.

17 Mayıs'ta internet federasyonun internet sitesi üzerinden yaptığı basın açıklaması metni:

"Üniversitelerimizin Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığından yeterli bütçe olmadığı için birçok spor faaliyetlerimize katılım sayıları oldukça düşmüştür. Diğer taraftan Ünilig olmayan faaliyetlerde Üniversitenizin yarışmalara katılımını kolaylaştırmak için devletimize ait kamu kurumlarında konaklama ve beslenme için üniversitelerimize imkan sunulmuştur. Ancak böyle olmasına rağmen federasyonumuzun doğal bir göreviymiş gibi üniversitelerin kendilerinin üstlenmeleri gereken sorumlulukları, Federasyonumuza olumsuz olarak yansıdığı görülmüştür.

Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu olarak federasyonumuzun görevi sporcularımızın yol, konaklama ve beslenme hizmetlerini karşılamak değil yarışmaları düzenlemek ve organize etmektir.

Diğer taraftan Devletimizce tasarruf tedbirleri yayınlanmış olup, kurumların bunlara uyması istenmiştir.

Bu tasarruf tedbirleri federasyon bütçesinde de zorluklara neden olmuştur. Bu bağlamda;

Crosminton, Fetihspor Fest, Korfbol, Flag Futbol, Ragbi 7, Ragbi 13, Atletizm, Alanya Plaj Festivali, Plaj, Hentbolu, Halter, Güreş, Yağlı Güreş, Boks, Wushu, Cimnastik.

Yukarda belirtilen branşlarımız iptal edilmiştir.

Bilgilerinize saygıyla sunulur."