EURO 2024

Uğur Meleke'den çarpıcı iddia: Arda'yı frenleyenlerin Mehmet Büyükekşi-Hamit Altıntop cephesi olduğu kanaatindeyim

24 Haziran 2024 09:31

Hürriyet yazarı Uğur Meleke, Arda Güler'in Portekiz maçında oynamamasıyla ilgili çarpıcı bir iddiada bulundu. Meleke, Arda'nın oynamama sebebiyle ilgili görüşünü belirtirken "Ben esas aktörün TFF cephesinde olduğunu düşünüyorum. Elimde net bir bilgi yok ama turnuva öncesi demeçlerine bakarak Arda’yı frenleyenlerin Mehmet Büyükekşi-Hamit Altıntop cephesi olduğu kanaatindeyim" iddiasında bulundu. 

EURO 2024 F Grubu’nda mücadele eden A Milli Takım’da Gürcistan maçında gol atan Arda Güler’in Portekiz karşılaşmasında ilk 11 başlamaması tartışma yarattı.

Konuyla ilgili köşesinde görüşlerini belirten Uğur Meleke, "Ben, Arda’nın yorgun olduğuna filan inanmıyorum. Sakatlık riski çok muğlak bir ifade. Gürcistan maçı biter bitmez böyle bir tevatür yaydılar ortaya. Bilimsel terminoloji kullanmıyorlar, problem ne belli değil. Darbe mi aldı, adale problemi mi var, eski bir sakatlığı mı nüksetti, aç mı, uykusuz mu ne oldu bu çocuğa! Sonradan bir kasık hikayesi akla geliyor. O zaman en baştan bunu neden açıklamadınız? Benim tanıdığım Arda, değil doksan dakikayı kaçırmak, bir dakika daha fazla sahada kalmak için canını verecek bir çocuk. Yeşil zemine aç. Oynamaya aç. Kendini gösterme konusunda tutkulu" dedi.

"Montella Arda'yı kıskandı" iddiası

"Dün sabah saatlerinde Hürriyet Spor Müdürü Mehmet Arslan aradı ve İspanyol AS Gazetesi’nden Tomas Roncero’nun bir kıskançlık iddiasında bulunduğunu iletti" diyen Meleke, "Roncero’ya göre ilk müsabakadan sonra Arda’nın çok fazla ön plana çıkması Montella’yı rahatsız etmiş ve İtalyan teknik adam Portekiz’e karşı onsuz oynayarak spotları kendi üzerine çekmek istemiş" ifadelerini kullandı.

"Arda’yı frenleyenler Mehmet Büyükekşi-Hamit Altıntop cephesi"

"Rancero’nun bakış açısını anlıyorum. Ama bence meselenin esas aktörü Montella değil" diyen Meleke şunları kaydetti:

"Ben esas aktörün TFF cephesinde olduğunu düşünüyorum. Elimde net bir bilgi yok ama turnuva öncesi demeçlerine bakarak Arda’yı frenleyenlerin Mehmet Büyükekşi-Hamit Altıntop cephesi olduğu kanaatindeyim"

Yazının tamamı için tıklayın...