Dünya

Ukrayna, Rus topraklarındaki bir askeri havalimanını vurdu

23 Ağustos 2024 09:47

T24 Dış Haberler

Ukrayna, perşembe sabah saatlerinde Rusya'nın Volgograd kentine bir askeri havalimanını vurdu ve Kursk'ta bir köyü daha ele geçirdiğini bildirdi. Ukrayna, Rusya topraklarında ilerlemeye devam ederken Rusya da Ukrayna'nın Donetsk bölgesinde ilerledi. 

Volgograd Valisi Andrey Bokarov, saldırının sabah saat 3 sularında gerçekleştiğini bildirdi. Bölgede yaşayanlar birkaç patlama duyduklarını belirtti. Havalimanındaki cephanelik, birkaç saat boyunca patlamaya devam etti. 

Ukrayna Güvenlik Servisi, Volgograd'ın 70 kilometre batısında bulunan Marinovka Hava Üssü'ne uzaktan bir "baskın" gerçekleştirdiklerini ifade etti. 
 
Üste 30 tane Su-34 ve Su-35 savaş jeti bulunuyor. Ukrayna Güvenlik Servisi'nin Kyiv Independent gazetesine yaptığı açıklamaya göre bu uçaklar sıklıkla Ukrayna'da cepheyi vurmak için kullanılıyor. Perşembe sabahki saldırıda kaç jetin kullanılmaz hale getirildiği bilinmiyor. 
 
Patlamaları uzaktan çeken bir Rus sosyal medya kullanıcısı, havalimanının tamamen yok olduğunu öne sürdü: "Bu ciddi bir trajedi dostlar. Ciddi bir şey. Her şey yanıyor. Her yerde duman var. Her şey patlıyor".