Politika

CHP'li Karasu'dan Hatay'da rezerv alan eleştirisi: TOKİ'de yapılacak evlerin maliyetini karşılamaya çalışıyorlar!

17 Ekim 2024 16:39

T24 Haber Merkezi

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ulaş Karasu, rezerv alan içinde yer alan Hatay’ın Kırıkhan ilçesi Gündüz Mahallesi’ni ziyaret etti. Şehrin en kıymetli yerlerini rezerv alan ilan edildiğini belirten Karasu, "TOKİ'de yapılacak evlerin maliyeti, rezerv alanla karşılanmaya çalışılıyor. Vatandaşın tarlasına, bahçesine, evine çökerek rant elde etmeye çalışıyorlar. Hatay'da da diğer 10 ilde de hiçbir vatandaşımızın malına, mülküne, hayatına çökmelerine izin vermeyeceğiz" dedi.

Hatay’daki ziyaretlerini sürdüren CHP Genel Başkan Yardımcısı Ulaş Karasu, Kırıkhan’ın Gündüz Mahallesi’nde rezerv alana karşı çıkan ve seslerini duyurmaya çalışan vatandaşlarla bir araya gelerek sorunlarını dinledi. Hatay’ın en büyük sorunlarından birinin rezerv alanlar olduğunu kaydeden Karasu, şunları söyledi:

"Bizim geleneğimizde milleti yaşat ki devlet yaşasın anlayışı var. Devlet deprem bölgesine şefkat eli uzatacağına yandaşların, çetelerin rantsal etkilerini görüyoruz. 11 ilin tamamında plansız, kültürü, demografik yapıyı, yaşam tarzını düşünmeden, 'Ben yaparım' anlayışıyla muhataplara sorulmadan yürütülen bir sürecin içindeyiz"

"Vatandaşı desteklesinler, isteyen kendi evini yapsın"

Gündüz gibi tek katlı evlerin olduğu mahallelerde yapılması gerekenin çok basit olduğunun altını çizen Karasu, şöyle konuştu:

"Yeni yapılacak tek katlı, bahçelerin evlerini TOKİ yapsın. Metrekaresi, 100- 200 alanı neyse ona göre plan çıkarsın. Denetimlerini TOKİ'nin müşavir firmaları yapsın. Çünkü vatandaş kendisi yaptığında yapı denetimle ciddi sorunlar yaşıyor. Ciddi meblağlar ödemek zorunda kalıyor. Devletin yardımı olacaksa TOKİ bu tarz konularda yardımcı olsun. Şu an müteahhide köy evlerini 6.5 milyon TL'ye ihale ediliyor. Gelsinler, Gündüz Mahallesi’nde kendi evini yapmak isteyen vatandaşa 1.5 milyon hibe, 1.5 milyon da faizsiz uzun zamana yayılan kredi versinler, vatandaş kendi evini kendisi yapsın. Bu işin tek çözümü budur"

"TOKİ maliyeti rezervle çıkarılmaya çalışılıyor"

Şehrin, ilçelerin en kıymetli yerlerinin rezerv alan ilan edildiğine dikkat çeken Ulaş Karasu, "TOKİ'de yapılacak evlerin maliyeti, rezerv alanla karşılanmaya çalışılıyor. Vatandaşın tarlasına, bahçesine, evine çökerek rant elde etmeye çalışıyorlar. Hatay'da da diğer 10 ilde de hiçbir vatandaşımızın malına, mülküne, hayatına çökmelerine izin vermeyeceğiz" dedi. (ANKA)


Günün öne çıkanları...

TIKLAYIN - Rojin'in Google aramaları ortaya çıktı: "Otopsi nasıl yapılır?"

TIKLAYIN - Patronun selam vermediği çalışan dava açtı, tazminat kazandı

TIKLAYIN - Ertuğrul Özkök: Cumhurbaşkanın 56 yaşındaki karısı bu kıyafetle podyuma çıktı ve ne oldu?

TIKLAYIN - Son anket sonuçları geldi | CHP, AKP'ye 6,5 puan fark attı: Hangi partiler baraj altında görünüyor?

TIKLAYIN - Prof. Dr. Taner Demirer: Kalıcı yaz saati Türkiye'deki kanserlerin artmasındaki en önemli nedendir

TIKLAYIN - 'Yeni doğan çetesi' soruşturmasında iddianame: Doktorun 266 yıl hapsi istendi

TIKLAYIN - Kira ödemelerinde yeni dönem başladı: Örneklerle yeni uygulama…

 

'Salıncak eyalet' nedir, en çok oy alan aday neden kazanamıyor; işte ABD seçimleriyle ilgili bilmeniz gereken her şey