Ekonomi

Ülker’den uluslararası birincilik

19 Ocak 2024 11:26

Ülker; çevresel, sosyal ve yönetişim (ESG-Environmental, Social & Governance) performansıyla kendi kategorisinde dünya genelinde değerlendirilen şirketler arasında birinci olarak önemli bir başarı elde etti. Ülker, Borsa İstanbul’da işlem gören tüm sektörlerden 108 şirket arasında ilk sıranın sahibi oldu.

 Uluslararası finansal analiz ve raporlama kuruluşu LSEG (London Stock Exchange Group) tarafından gerçekleştirilen, halka açık şirketlerin çevresel, sosyal ve yönetişim (ESG-Environmental, Social & Governance) performans değerlendirme sonuçlarına göre Ülker önemli bir başarıya imza attı.

Ülker, çevresel, sosyal ve yönetişim (ESG) performansıyla Ocak 2024 itibarıyla kendi kategorisinde dünya genelinde değerlendirilen şirketler arasında birinci oldu. Ülker ayrıca Borsa İstanbul’da işlem gören tüm sektörlerden 108 şirket arasında da birinci sırada yer aldı. Şirketler; enerji, su, emisyonlar, atık yönetimi, insan hakları, iş gücü, kurumsal sosyal sorumluluk, tedarik zinciri, sorumlu üretim, hissedar yönetimi gibi yüzü aşkın kriter üzerinden incelendi.

Sürdürülebilirlik çalışmalarını şirket kültürünün en önemli parçası haline getirdiklerini dile getiren Ülker CEO’su Mete Buyurgan şunları söyledi:

"ESG standartlarında önemli bir başarı elde etmek şirketimiz için yalnızca bir hedef değil; aynı zamanda önceliklerimiz doğrultusunda amacımızı şekillendiren, bizi dönüştüren bir yolculuk Sadece çevresel etkimizi azaltmakla kalmayıp, dünya üzerindeki etkimizi yeniden tanımlıyoruz. Bu başarı aynı zamanda paydaşlarımıza karşı sürdürebilirlik taahhüdümüz için önemli bir kilometre taşı. Çevresel, sosyal ve yönetim performansımız ulusal ve uluslararası platformlarda takdir görmeye devam ediyor. Ocak 2024 itibarıyla kendi kategorimizde dünya genelinde değerlendirilen 450’nin üzerindeki şirket arasında, Ülker en yüksek ESG performansını göstererek 1. sıraya yerleşti. Ayrıca Borsa İstanbul’da işlem gören tüm sektörler incelendiğinde, 108 şirket arasında da yine 1. sırada yer aldık.Gelecek nesillere yaşanabilir bir dünya bırakabilmek için hayatın her alanında, özellikle de sürdürülebilirliği özümseyen uygulamalara, yaklaşımlara ve girişimlere, yani sorumlu üretim-sorumlu tüketime ihtiyaç var. Ülker olarak attığımız her adımda bu vizyona katkı vermeye devam edeceğiz.”