Çevre

Uludağ Elektrik'in 700 yıllık zeytin ağacını kesip yerine trafo dikmek istemesine vatandaşlardan tepki: Bu hale gelmesi için bin ömür lazım, kestirmeyeceğiz!

Fotoğraf: Kocaeli Çınar

07 Ağustos 2024 20:46

Balıkesir’in Edremit İlçesinde yaklaşık 700 yaşındaki zeytin ağacı Uludağ Elektrik Dağıtım A.Ş.'nin (UEDAŞ) yerine trafo dikilmek istenmesi nedeniyle kesilmek istendi. Altınoluk Kardeş Gera Belediyesi Parkı’nda bulunan zeytin ağacının kesilmek istenmesine mahalleli tepki gösterdi.

Kocaeli Çınar Gazetesi'nden Ergün Demir'in haberine göre Balıkesir’in Edremit İlçesi Altınoluk beldesi Şahinderesi Mahallesi Mimar Sinan Caddesi üzerinde bulunan Kardeş Gera Belediyesi Parkı’ndaki yaklaşık 700 yıllık zeytin ağacı kesilmek isteniyor. Aynı parkın hemen kenarında bulunan UEDAŞ’a ait elektrik trafosunun parkın içine taşınacak olması nedeniyle yıllara meydan okuyan zeytin ağacının kesilmek istenmesi vatandaşlar tarafından büyük tepki topladı.

"Ufacık yer diyorlar ama trafo 8 metreye 4 metre"

Geçen hafta UEDAŞ yetkililerinin parka gelip ölçüm yapmaları sonucunda zeytin ağacının da kesileceğini öğrendiğini söyleyen Gülnur Günçan, ağacı kestirmemek için mahalle halkı olarak direneceklerini söyledi. Günçan, “Oturduğumuz yer Altınoluk. Senede bir kere gelmiş olsak da memleketimizi seviyoruz. Bulunduğumuz yeri de seviyoruz. Elektrikçiler gelmişler ölçüm yapıyorlar. Bu parkın ortasına trafoyu alacaklarmış. 8 metreye 4 metre... Bir de ufacık bir yer diyorlar. Burada bir yolumuz varken orada da bir yol açacaklarmış. Ağacımız 700 yıllık bir ağaç ve park da bağışlanmış bir park” dedi.

"Bin tane ömür lazım bu ağacın bu hale gelmesi için"

Mahalle sakinlerinden Ahmet Şengüler de “Ben burada doğdum büyüdüm. Benim aslım dedem 17 yaşında Girit adasından gelmiştir. Dedem 100 yaşında öldü. Dedem, ben bu ağacı bildim bileli böyle bilirim diyordu. Biz bu ağacın buradan gitmesini istemiyoruz. Bin tane ömür lazım bu ağacın bu hale gelmesi için. Üzülüyoruz. Bu ağacın ellenmemesini tavsiye ediyoruz” diye konuştu.