T24 Podcast
T24 ve Podbee Media ortak yapımı ‘Yayınlanması Kaydıyla’ podcast serisinin yeni bölümünde Hazal Sipahi’nin konuğu iletişimci ve yazar Ümit Alan’dı.
Yeni Medya 451 podcast’inin sunucularından Ümit Alan ile gazetecilerin çalışma koşulları üzerine yazdığı yüksek lisans tezinin ardından gazetecilik idealinden uzaklaşmasını; asıl geçim kaynağının gazetecililk olmamasının avantajlarını; Radikal İki’deki yazılarını; BirGün’deki medya eleştirileri ve dijital medya okur yazarlığı üzerine yazdığı köşesini; politik hiciv programı Heberler’i; Saray’dan Saray’a Türkiye’de Gazetecilik Masalı kitabını; Sokrates çatısı altında yer alan Yeni Medya 451 podcast’ini; sesli yeni medyayı; medya için sürdürülebilir gelir modellerini; ChatGPT’nin gazetecilik için ne anlama geldiğini ve gazeteciliğin geleceğini konuştuk.
Türkiye medyasının çeşitli kesimlerinden kişilerle meslek hayatlarındaki inişler, çıkışlar, önemli olaylar, bildiklerimiz ama özellikle de bilmediklerimize dair derinlemesine söyleşilerin yer aldığı ‘Yayınlanması Kaydıyla’, tüm podcast platformlarında:
Ümit Alan kimdir?
Alan, Anadolu Üniversitesi İşletme Bölümü mezunu. Anadolu Üniversitesi’nin Basın ve Yayıncılık Anabilim Dalı’nda yüksek lisansını yaptı.
2000 yılından itibaren çeşitli dergi ve gazetelere yazan Alan, 2003’ten beri de reklam ve metin yazarlığı yapıyor.
2009’da BirGün gazetesi için medya eleştirisi konseptli köşe yazıları yazmaya başladı.
2010-2013 yılları arasında Heberler isimli hiciv programının senaryo yazarları arasında yer aldı.
2015 yılında Saray’dan Saray’a Türkiye’de Gazetecilik Masalı isimli kitabı yayınlandı.
BirGün gazetesi için kaleme aldığı köşe yazıları 2016’dan itibaren dijital medya okur yazarlığına genişledi.
2019’un sonları ve 2020’nin başında, KRT TV için Ayşen Şahin’le beraber Ne Yaşadık Şimdi Biz isimli programın sunumunu üstlendi.
2020’nin ortalarında Can Öz ile beraber Yeni Medya 451 isimli podcasti hazırlayıp sunmaya başladı.
Güncel olarak reklam ve metin yazarlığına, BirGün’deki köşe yazılarına ve Yeni Medya 451 podcast'ine devam ediyor.
TIKLAYIN | Bekir Ağırdır: Düzene muhalefet üzerinden siyaset üretilseydi, değişimin heyecanı sokakları sarmış olurdu