Gündem

Ümit Özdağ'dan çarpıcı iddia: Adalet Bakanlığı kitap gönderdi, aile mahkemeleri Suriyelilerin davalarında Suriye hukukuna göre karar verecek

15 Ağustos 2024 12:29

T24 Haber Merkezi

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Adalet Bakanlığı'nın, aile mahkemelerine "Suriye Aile Hukuku" adlı bir kitap gönderdiğini ve mahkemelerin, Suriyelilerle ilgili boşanma, mal varlığı ve her türlü aile hukukunu ilgilendiren davalarda Suriye hukukuna göre değerlendirmede bulunacağını iddia etti. 

Ümit Özdağ, sosyal medya hesabından "Suriye Aile Hukuku" adlı kitabı paylaşarak, "Bütün aile mahkemelerine Adalet Bakanlığı bu kitabı göndermiş. Suriye aile hukuku. Hakimler, Suriyelilerle ilgili boşanma, mal varlığı ve her türlü aile hukukunu ilgilendiren davalarda Suriye hukukuna göre değerlendirmede bulunacaklarmış" ifadelerini kullandı. 

Suriyeliler dava açarken yargılama giderlerini devletin karşıladığını kaydeden Özdağ, "Avukat atanıyor CMK'dan ve tebligat masraflarını karşılıyor. Her bir tebligat 15 bin TL. Bazen 3 ayrı tebligat çıkıyor; yani 45 bin lira Suriyeliler için hazineden çıkıyor" dedi.