Gündem

Üniversite tercih sonuçları ne zaman açıklanacak?

Üniversite tercih sonuçlarının ne zaman açıklanacağı, adaylar tarafından merak edilmeye başlandı. Peki, Üniversite tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte YKS tercih sonuçları hakkında detaylar

08 Ağustos 2022 16:02

YKS tercih sonuçlarının ne zaman açıklanacağını merak eden adaylar, konuyu internette sorgulatmaya başladı. Üniversite tercihleri, 5 Ağustos Cuma günü sona erdi. Tercihlerini yapan öğrenciler, ''üniversite tercih sonuçları ne zaman açıklanacak?'' şeklinde aratma yapmaya başladı. Peki, üniversite tercih sonuçları ne zaman açıklanacak?

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün, üniversite adaylarının tercihlerini 27 Temmuz - 5 Ağustos tarihleri arasında yapacağını açıklamıştı. üniversite tercihlerinin bitimiyle birlikte, üniversite adayları, YKS tercih sonuçlarının ilan tarihini merak etmeye başladı.

YKS tercihleri ne zaman açıklanacak?

Üniversite tercih sonuçlarının duyurulacağı tam tarih henüz belli değil.

ÖSYM, tercih işlemlerinin ardından YKS tercih sonuçlarını açıklayacak. Sonuçların açıklanacağı tarih hakkında herhangi bir takvim duyurmayan ÖSYM, bu sonuçları, üniversite kayıt işlemlerinden önce duyuracak.

2022 üniversite kayıt işlemleri 22 - 26 Ağustos 2022 tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

İnternet üzerinden yapılacak kayıtlar ise 22 - 24 Ağustos 2022 tarihlerinde olacak.