Gündem

Ünlü havayolu şirketinin çalışanları, yolcuların eşyasını çaldı: Konum sinyali ortaya çıkardı

125 noktaya sefer düzenleyen bir havayolu şirketinde çalışanların yolcuların eşyalarını çaldığı ortaya çıktı

11 Temmuz 2024 16:01

47 ülkede 125 noktaya sefer düzenleyen bir havayolu şirketinde çalışanların, aylarca yolculara ait değerli eşyaları çaldığı ortaya çıktı. Skandal, şikâyetler ve çalınan bilgisayarların sinyalleri sayesinde açığa çıktı. İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılık soruşturma başlattı.

3 Ocak'ta Kıbrıs'tan İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'na gelen Hakan Ö. isimli yolcu, valizini açınca şok yaşadı. Valizinde kutular içinde bulunan lüks marka kol saati bilgisayarının olmadığını gören Hakan Ö. hemen havalimanı polisine şikayette bulundu.

Pendik'ten konum sinyali geldi

Bu olaydan tam bir hafta sonra ise yine Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan Amsterdam'a uçan Kayra Ç. bagaja verdiği valizinde bilgisayar olmadığını farketti. Kayra Ç. Amsterdam Başkonsolosluğu aracılığı ile suç duyurusunda bulundu. Yapılan incelemede bilgisayardan gelen sinyalin İstanbul Pendik konumuna ait olduğu belirlendi.

8 Ocak'ta bir olay daha meydana geldi. İngiltere'nin başkenti Londra'ya gitmek üzere aynı havayolu şirketinden bilet alan Deniz D. Sabiha Gökçen Havalimanı'nda valizini şirket görevlilerine teslim edip Londra'ya uçtu.