Medya

Entübe edilen Reha Muhtar'ın avukatı "Kayıp çocuk Poyraz'ı alıkoydular" iddialarını yalanladı: Çirkin bir iddiadır

"Nilüfer ve kızı, kayıp çocuk Poyraz'ı alıkoydular, suç duyurusunda bulunacağız"

20 Ağustos 2024 09:27

Ünlü haber sunucusu Reha Muhtar, düşerek ağır yaralandı. Bilinci kapanan Reha Muhtar'ın yoğun bakımda entübe edildiği öğrenildi. Muhtar'ın eski eşi Deniz Uğur, akşamdan beri oğlu Poyraz'a ulaşamadığını ve Reha Muhtar'ın durumu hakkında bilgisi olmadığını açıkladı. Deniz Uğur'un avukatı Feyza Altun ise Reha Muhtar'ın dün akşam bir balık restoranında, çocuğu Poyraz'ın yanında yüklü miktarda alkol alıp, çocuğun bütün itirazlarına rağmen araba kullanmaya kalktığını ve arabaya binmeden yere düştüğünü iddia etti. Altun, Reha Muhtar ile Deniz Uğur'un müşterek çocuğu Poyraz'ın, olay sonrasında, Muhtar'ın eşi şarkıcı Nilüfer ve evlat edindikleri kızları Ayşe Nazlı Yumlu tarafından alıkonulduğunu öne sürerek, iki isim hakkında çocuk kaçırma gerekçesiyle suç suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi. Altun, "Bir çocuğun; babası yoğun bakımdayken tek yasal velisi olan anneden, hangi hak ve mantık ile kaçırıldığı sorusunu ve cevabını Türk kamuoyunun vicdanına bırakıyoruz" ifadelerini kullandı.

Feyza Altun'un iddialarına Reha Muhtar'ın avukatından yalanlama geldi. Çocuğu Poyraz'ın kaçırıldığı iddialarının "çirkin" olduğunu belirten Av. Mustafa Demiral, "Poyraz daha önceleri annesinin yanında kalmak istemediğini defaatle resmî makamlar önünde beyan etmiş bu durum da kayıtlara geçmiştir. Bu süreç de dahi annesine gitmek istemediğini beyan etmektedir" ifadeleriyle iddiaları yalanladı.

Yoğun bakımda entübe edildi

Halk TV'de yer alan habere göre; Muhtar, Sarıyer'deki evinde merdivenlerden düşerek yaralandı. Kaza sonrası bilinci kapanan Muhtar, hastaneye kaldırılarak yoğun bakımda entübe edildi.

Deniz Uğur: Oğluma ulaşamıyorum

Muhtar'ın eski eşi Deniz Uğur, Halk TV'ye yaptığı açıklamada, "Oğluma ulaşamıyorum. Reha Bey'in durumu hakkında da bir bilgim yok. Akşamdan beri oğlum telefonlarını açmıyor" ifadelerini kullandı.

Feyza Altun: Çocuğun yanında yüklü miktarda alkol almış"

Deniz Uğur'un avukatı Feyza Altun ise sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Edindiğimiz bilgiye göre Reha Muhtar dün bir balık restoranında çocuğun yanında yüklü miktarda alkol alıp çocuğun bütün itirazlarına rağmen araba kullanmıştır. Arabaya binmeden yere kapaklandığı ayakta zor durduğu müvekkilime görgü şahitleri tarafından aktarılmıştır. Restoran yetkilisi ile de görüşülüp teyit alınmıştır" iddiasında bulundu. 

"Müşterek çocuk Poyraz, dünden beri kayıp olup Çocuk Şube'ye kayıp ihbarında bulunulmuşsa da bugün, çocuğun Ayşe Nazlı Yumlu tarafından alıkonulduğunu ve annesine verilmeyeceğini de öğrendik" diyen Altun, "Şarkıcı Nilüfer ile konuşma ve iletişime geçme teşebbüslerimiz maalesef sonuç vermedi. Şimdi Nilüfer ve kızı hakkında çocuk kaçırmadan suç duyurusunda bulunmak üzere adliyeye gidiyoruz" ifadelerini kullandı.

"Çocuğu vermiyoruz, alabilirseniz alın' dediler"

Feyza Altun'un açıklaması şöyle:

"Edindiğimiz bilgiye göre Reha Muhtar dün bir balık restoranında çocuğun yanında yüklü miktarda alkol alıp çocuğun bütün itirazlarına rağmen araba kullanmıştır. Arabaya binmeden yere kapaklandığı ayakta zor durduğu müvekkilime görgü şahitleri tarafından aktarılmıştır. Restoran yetkilisi ile de görüşülüp teyit alınmıştır. Zira kan tahlillerinde alkol oranı tespit edilecektir. Daha sonra da mevzu bahis durum gerçekleşmiş. Bizler de sizler gibi olayı basından öğrendik.

Müşterek çocuk Poyraz, dünden beri kayıp olup Çocuk Şubeye kayıp ihbarında bulunulmuşsa da bugün, çocuğun Ayşe Nazlı Yumlu tarafından alıkonulduğunu ve annesine verilmeyeceğini de öğrendik. Şarkıcı Nilüfer ile konuşma ve iletişime geçme teşebbüslerimiz maalesef sonuç vermedi. Şimdi Nilüfer ve kızı hakkında çocuk kaçırmadan suç duyurusunda bulunmak üzere adliyeye gidiyoruz. Müvekkilim de ifadesini verecek. Üstelik, çocuğu vermiyoruz, alabilirseniz alın şeklinde bir cevap aldık.

Bir çocuğun ; babası yoğun bakımdayken tek yasal velisi olan anneden, hangi hak ve mantık ile kaçırıldığı sorusunu ve cevabını Türk kamuoyunun vicdanına bırakıyoruz.

Deniz Uğur Vekili Av.Feyza Altun"

Feyza Altun'un iddialarına Reha Muhtar'ın avukatından yalanlama geldi. Çocuğu Poyraz'ın kaçırıldığı iddialarının "çirkin" olduğunu belirten Av. Mustafa Demiral şu ifadeleri kullandı:

"Reha Bey’in oğlu Poyraz’ın kaçırıldığı iddiası çirkin bir iddiadır. Gerçek bilgiler Deniz Hanım'a verilmiş olmasına rağmen bu şekilde yaygara çıkartmak ancak kötü niyete işaret eder. Poyraz bazen hastanede babasının yanında bazen de evine gidip gelmektedir.

Poyraz daha önceleri annesinin yanında kalmak istemediğini defaatle resmî makamlar önünde beyan etmiş bu durum da kayıtlara geçmiştir. Bu süreç de dahi annesine gitmek istemediğini beyan etmektedir. Hal böyle iken ve ortada sağlık sorunuyla ilgili insani bir durum varken insani durumu ve çocuğun âli menfaatlerini hiçe sayarak ve kamuoyunu da manipüle etmek suretiyle durumdan yararlanmaya çalışmak meslek etiğiyle bağdaşmaz.
Kamuoyunun bilgisine saygıyla duyurulur.
Reha Muhtar vekili: Av. Mustafa Demiral"