Dünya

Ünlü yetişkin film yıldızı, ABD'den sınır dışı edildi

27 Haziran 2024 11:52

T24 Dış Haberler

Avustralyalı yetişkin film yıldızı Billie Beever, "travma yaratan bir deneyim" olarak tanımladığı bir olayla gözaltına alındığını ve ABD'den sınır dışı edildiğini söyledi. 

Avustralya Yetişkin Film Endüstrisi Ödülleri'nde En İyi Kadın Porno Yıldızı ödülünü kazanan Beever, göçmenlik görevlileri tarafından durdurulup ülkeye girişinin engellenmesinin ardından Los Angeles Havaalanı'nda "tamamen insanlık dışı" koşullara maruz kaldığını iddia etti.

Brisbane'li Beever, bir haftalığına Los Angeles ve Las Vegas'taki arkadaşlarını ziyaret etmeyi planladığını ancak havaalanından çıkamadığını ifade etti. 

180 binden fazla izlenen bir TikTok videosunda, kendisinin özel bir odaya alındığını ve iş kolu, geliri ve uyuşturucu kullanıp kullanmadığı hakkında sorular sorulduğunu anlattı. 32 yaşındaki kadın, sınır güvenliğine ulaşmak için üç saat bekledikten sonra bir polis memurunun kendisine Amerika'da geçimini nasıl sağlayacağı sorduğunu söyledi.

Beever, "Pasaportum ve telefonum elimden alındı. Yanlış bir şey yapmadığımı biliyordum ancak ülkeye girişim engellendi. Asgari hava, kahve ve suyla bir odada 7 saat boyunca tutuldum ve bu insan haklarından çok uzaktaydı. 12 saat Avustralya'ya uçacak olan aktarmalı bir uçağa bindirileceğim söylendi" diye konuştu. 

Yeni Zelanda'da aktarma yapacak olan uçağa binerken telefonunun kendisine geri verildiğini ancak pasaportunun verilmediğini söyleyen Beever, "Sizi alıp uçuşunuza kadar eşlik ediyorlar ve Yeni Zelanda'da sizi takip eden ve kaçmamanızı sağlamaya çalışan bir refakatçi bekliyor" dedi. 

Neden sınır dışı edildiğinden hâlâ emin olamadığını ifade eden yıldız, kendisine telefonla ulaşamayan ailesinin kayıp ihbarında bulunmaya çalıştığını söyledi.

Başka bir Avustralyalı yetişkinlere yönelik içerik yaratıcısı Mikaela Testa da ABD'den sınır dışı edilmişti.

Fenomen Instagram ve Only Fans kullanıcısı, Perth'ten Los Angeles'a Sidney üzerinden 20 saat uçtuğunu, ancak ABD'ye vardığında alıkonulduğunu söyledi.

Testa, Nisan 2023'te yayınladığı bir videoda TikTok takipçilerine "ABD hükümeti tarafından neredeyse iki gün boyunca bir hücrede tutuldum. Perth'ten Los Angeles'a 20 saat uçtum ve oraya varır varmaz gözaltına alındım. Midemde başımın belada olduğuna dair bir batma hissi vardı. Gözaltına alınırken 'hiçbir hakkı olmadığını' söylediler ve cep telefonumu elimden aldılar. Ülkelerine ayak bastığınızda temelde size ve her şeye sahip oluyorlar" dedi.