Gündem

Üsküdar Belediyesi'nden ilk ve orta öğretim öğrencilerine kırtasiye ve giyim desteği

23 Ağustos 2024 16:59

Üsküdar Belediyesi, 2024-2025 eğitim öğretim döneminde ilçe sınırları içerisinde ikamet eden 5 bin ilkokul ve ortaokul öğrencisine toplamda 4 bin 500 lira kırtasiye ve giyim desteği sağlayacak.

Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü tarafından başlatılan kampanya, 23 Ağustos ile 3 Eylül 2024 tarihleri arasında Üsküdar Belediyesi’nin resmi internet sitesi www.uskudar.bel.tr üzerinden başvurulara açılacak. Başvuruların hızlı bir şekilde değerlendirileceği ve ödemelerin kısa sürede yapılacağı bildirildi.

Kampanya kapsamında yalnızca Üsküdar ilçesinde ikamet eden ve Üsküdar sınırları içindeki devlet okullarında öğrenim gören ilkokul ve ortaokul öğrencileri destekten yararlanabilecek. Anaokulu ve lise öğrencileri için başvuru kabul edilmeyecek.

Başvuru yapabilmek için, anne veya baba adına başvuru yapılması ve E-devlet üzerinden alınmış PDF formatında vukuatlı nüfus kayıt örneği ile öğrenci belgesinin sunulması gerekiyor. Öğrenci belgesi e-okul veya E-devlet üzerinden temin edilebilecek. Ayrıca, başvuru sırasında öğrenci velisinin IBAN numarasını gösteren belgelerin de verilmesi gerekiyor. Destek ödemeleri, belirtilen IBAN numaralarına tek seferde yatırılacak.