Sağlık

Uyuz skandalıyla gündeme gelen hastanede bu kez “radyasyon” tehdidi!

17 Ekim 2024 09:02

T24 Haber Merkezi

Uyuz ve tahtakurusu skandalıyla gündeme gelen 250 yatak kapasiteli Konya Ereğli Devlet Hastanesi’nde bu kez de radyasyon tartışması gündemde.

Cumhuriyet’ten cengiz Karagöz’ün haberine göre, söz konusu hastanenin ameliyat odalarının yalnızca bir tanesinde radyasyonu engelleyen kurşun kaplama bulunduğu ancak diğer odalarda bu önlemin bulunmadığı iddia edildi. Radyasyonlu görüntüleme işlemlerinin oda yetersizliği nedeniyle diğer odalarda da yapıldığı ifade edildi. Söz konusu durum iş sağlığı ve güvenliği raporlarına da yansıdı. Cumhuriyet söz konusu raporun ayrıntılarına ulaştı.

Günün öne çıkan haberleri

TIKLAYIN | Hazine ve Maliye Bakanlığı "vergi yüzsüzü" firmaları açıkladı

TIKLAYIN | Büyük deprem skandalı: 12 yıl önceki rapor binlerce kişinin nasıl öldüğünü ortaya koydu

TIKLAYIN | İngiliz müzik grubu One Direction üyesi Liam Payne, balkondan düşerek hayatını kaybetti

TIKLAYIN | Resmî Gazete’de yayımlandı: Elden kira ödeme dönemi sona erdi

TIKLAYIN | Cinsel ilişki videosu iddiasıyla TFF'den ihraç edilen hakem Elif Karaarslan abonelerine özel içerik üretecek!

TIKLAYIN | Ertuğrul Özkök: Cumhurbaşkanın 56 yaşındaki karısı bu kıyafetle podyuma çıktı ve ne oldu?

TIKLAYIN | Hakan Aksay'ın yazısı: Beni başkan yaptıracaksınız, beni başkan yaptıracaksınız, beni başkan yaptıracaksınız!

Konuya ilişkin hazırlanan tutanakta, “Ameliyathanede, ortopedi ve üroloji vakalarına ihtiyaç halinde diğer bölümlerde görüntüleme amaçlı C kollu skopi cihazı (Anında görüntü elde edilmesini sağlayan bir röntgen cihazı) kullanılmaktadır. Beş odalı ameliyathane biriminde yalnızca bir odanın kurşun kaplaması mevcuttur. Odanın müsait olmaması gibi nedenlerde koruyucu olmayan odalarda vaka alınmaktadır. Hasta ve çalışan maruziyeti söz konusudur. Ayrıca bu tip radyasyon ortamında çalışan hemşire ve personelin kişisel dozimetreleri (Tüm radyasyon uygulama işlemlerinde doz ve doz hızının belirlenmesi amacıyla kullanılan cihaz) bulunmamaktadır” ifadeleri kullanıldı.

 


'Salıncak eyalet' nedir, en çok oy alan aday neden kazanamıyor; işte ABD seçimleriyle ilgili bilmeniz gereken her şey