Gündem

Uzmanlar uyardı: Sahte kırtasiye ürünlerine dikkat!

04 Eylül 2024 10:17

9 Eylül 2024 Pazartesi günü yeni eğitim-öğretim yılı başlıyor. Okul alışverişine başlayan aileler, ekonomik zorlukların yanı sıra birde sahte ürünlere karşı dikkat etmek zorunda kalıyor. Sahte kırtasiye ürünlerinin çocukların sağlığını tehlikeye attığını söyleyen Adel/Faber-Castell’in CEO’u Oğuz Uçanlar, sektörde pazar büyüklüğünün 8.5- 10 milyar TL olduğunu, bunun 2-2,5 milyar TL’lik kısmının taklit olduğunu söyledi.

Dünya Gazetesi'nde yer alan habere göre, sahte ve güvensiz kırtasiye ürünleri­nin çocukların sağlığını teh­likeye attığını söyleyen Oğuz Uçanlar, sektörde pa­zar büyüklüğünün 8,5-10 mil­yar TL olduğunu, bunun 2-2,5 milyar TL’lik kısmının kaçak, taklit ürünlerden oluştuğunu söyledi. Okula dönüş döne­miyle, şirketin yeni strateji­leri ve gelecek vizyonunu dü­zenlediği basın toplantısıyla açıklayan CEO Oğuz Uçanlar, kırtasiye alışverişinin yoğun olarak yapıldığı bu dönemde, sahte ve merdiven altı ürün­lerin piyasada bulunmama­sı konusunda şirket olarak üzerlerine düşeni yaptıkları­nı söyledi.

Üç TIR taklit ürün yakalandı

Ticaret Bakanlığı’nın ve Gümrükler’in vermiş oldu­ğu destek ile ürün güven­liğinde farkındalığı artırıcı çalışmalar yaptıklarını söy­leyen Uçanlar, diğer taraftan yakalanan taklit ürünlerle ilgili de şu bilgileri verdi: “Bu yıl toplam 3 TIR dolusu taklit ürün yakalandı. Bunlar ço­cuklarımızın sağlığı için bü­yük tehlike arz ediyor. Aynı zamanda da vergi kaçağına neden oluyor.”