Gündem

Vali Çiçek, Kayseri'deki olayları değerlendirdi: Beraberliğimize dinamit konulmaya çalışıldı

11 Temmuz 2024 22:16

Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, Kayseri'de 7 yaşında bir çocuğun istismar edildiği iddialarıyla başlayan ve farklı illere de yayılan olaylara ilişkin, "Bizim birlik ve beraberliğimize dinamit konulmaya çalışıldı" dedi.

Kayseri'de Suriye uyruklu 7 yaşındaki çocuğa Suriyeli bir kişinin cinsel istismarda bulunduğu iddiası sonrası çıkan ve farklı illerde de karışıklığa neden olan olaylara ilişkin olarak açıklama yaptı. 

Çiçek, şunları kaydetti:

"Hepinizin bildiği gibi, Kayseri'mizde büyük bir oyun oynandı. Memleketimizin berrak havasını karartmaya çalıştılar. Birçok provokasyonlar yapıldı. Bizim birlik ve beraberliğimize dinamit konulmaya çalışıldı. Ne yaparsa yapsınlar, bu şehir huzur şehri. Bu şehir birlik ve beraberliğin şehri. Bu şehir kardeşlik şehri. Bu şehir sanayicilerin ekonominin ticaretin şehri. Bu şehrin berrak havasını karartamayacaklar. Buna izin vermeyeceğiz. Bu ilin valisi olarak, bir kardeşiniz olarak ve sizden aldığımız güçle esnafımızdan, memurumuzdan, çiftçimizden, köylümüzden, çalışanımızdan aldığımız güçle bizim huzurumuzu kaçırmalarına izin vermeyeceğiz."