Politika

Vatan Partisi'nden Orakoğlu'na yanıt: ABD-CIA’nın hizmetinde devlet ve ordu düşmanlığı yapıyor; hükümet gazetesinde yazdırılması bir devlet zafiyetidir

15 Temmuz 2024 15:29

T24 Haber Merkezi

Vatan Partisi Genel Sekreteri Özgür Bursalı, partisinin Genel Başkanı Doğu Perinçek için "15 Temmuz'u istismar etti" diyen Yeni Şafak yazarı Bülent Orakoğlu'na verdiği yanıtta, "Bülent Orakoğlu’nun görevi, ABD ve FETÖ karşısındaki en kararlı güçler olan Vatan Partisi’ni ve Türk Ordusu’nu yıpratma faaliyetidir. Bu bir Gladyo görevidir" dedi. Yeni Şafak gazetesini de hedef alan Bursalı, "15 Temmuz’un yıldönümünde, FETÖ’nün defterini düren, FETÖ’yü hapislere tıkan sürecin lideri Doğu Perinçek’i ve Vatan Partisi’ni hedef alan, FETÖ’yü aklayan, Ordu’yu yıpratan bu yazının, bütün sayfalarını 15 Temmuz’a ayıran bir hükümet gazetesinde yazdırılması da bir devlet zafiyetidir" ifadelerini kullandı. 

Orakoğlu: Perinçek 15 Temmuz'u nasıl istismar etti?

Yeni Şafak yazarı Bülent Orakoğlu, bugünkü "Perinçek 15 Temmuz'u nasıl istismar etti?" başlıklı yazısında, Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'in 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin yaptığı "FETÖ kalkışmasını aziz Türk milleti değil, Atatürkçü askerler bastırdı. Tank, tankla durdurulur" açıklamasını hatırlatarak, "Yenikapı ruhunu etkisiz gösterip kendisi ve ekibini öne çıkarmaya çalışması 15 Temmuz’un açık bir istismarıdır" demişti.

"FETÖ ilişkileri de mi söz konusu?"

"Perinçek, TSK içinde FETÖ askerlerinin önünü açtığı iddia edilen dönemin Genelkurmay Başkanı İsmail Hakkı Karadayı ve 15 Temmuz kalkışmasındaki FETÖ'cü askerleri neden koruyor?" diye soran Orakoğlu, "Yoksa Perinçekgillerin Apo, Mihraç Ural muhibbi olmaları yanı sıra FETÖ ilişkileri de mi söz konusu?" ifadelerini kullanmıştı.

TIKLAYIN - Bülent Orakoğlu'ndan "Perinçek, 15 Temmuz'u istismar etti" iddiası: FETÖ'cü askerleri neden koruyor, yoksa ilişkisi mi var?

"Orakoğlu, ABD-CIA’nın hizmetindedir"

Orakoğlu'nun yazısına yanıt, Vatan Partisi Genel Sekreteri Özgür Bursalı'dan geldi. 

Bursalı, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Bülent Orakoğlu’nun görevi, ABD ve FETÖ karşısındaki en kararlı güçler olan Vatan Partisi’ni ve Türk Ordusu’nu yıpratma faaliyetidir. Bu bir Gladyo görevidir. Orakoğlu’nun kimliği bellidir. O’nu Yeni Şafak’ta tutan, Milli güçlere karşı yıpratma görevi verenler de ABD-CIA’nın hizmetindedir" ifadelerini kullandı.

"Devlet ve Ordu düşmanlığı konumlardadır"

"Bülent Orakoğlu, Genelkurmay’a, Deniz Onbaşı Kadir Sarmusak aracılığıyla dinleme cihazı yerleştiren kişidir. Türk Ordusu’nu CIA adına dinleme görevini üstlenmesi tek başına bu kişinin sicilini anlatmaya yeterlidir" diyen Bursalı, "Ergenekon ve Balyoz süreçlerinde Vatan Partisi’ne ve Türk Ordusu’na karşı yine FETÖ ile birlikte hareket etmiştir. Bülent Orakoğlu’nun bütün süreçlerdeki tavrı Devlet ve Ordu düşmanlığı konumlardadır" iddiasını aktardı.

"Hükümet gazetesinde yazdırılması da bir devlet zafiyetidir"

Orakoğlu'nun yazısını yayınlayan Yeni Şafak gazetesini de hedef alan Bursalı, "15 Temmuz’un yıldönümünde, FETÖ’nün defterini düren, FETÖ’yü hapislere tıkan sürecin lideri Doğu Perinçek’i ve Vatan Partisi’ni hedef alan, FETÖ’yü aklayan, Ordu’yu yıpratan bu yazının, bütün sayfalarını 15 Temmuz’a ayıran bir hükümet gazetesinde yazdırılması da bir devlet zafiyetidir" dedi. 

Bursalı'nın, "FETÖ bağlantılı Orakoğlu'nun ordu ve Perinçek düşmanlığı" başlıklı açıklaması şöyle:

"Bülent Orakoğlu, Yeni Şafak Gazetesi’ndeki köşesinden, bir kez daha, görevi gereği, Türk Ordusu’nu ve FETÖ’ye karşı mücadelenin lideri Genel Başkanımız Sayın Doğu Perinçek’i hedef almıştır.

15 Temmuz’un yıldönümünde, FETÖ’nün defterini düren, FETÖ’yü hapislere tıkan sürecin lideri Doğu Perinçek’i ve Vatan Partisi’ni hedef alan, FETÖ’yü aklayan, Ordu’yu yıpratan bu yazının, bütün sayfalarını 15 Temmuz’a ayıran bir Hükümet gazetesinde yazdırılması da bir devlet zafiyetidir.

BÜLENT ORAKOĞLU’NUN SİCİLİ

Bülent Orakoğlu, Genelkurmay’a, Deniz Onbaşı Kadir Sarmusak aracılığıyla dinleme cihazı yerleştiren kişidir. Türk Ordusu’nu CIA adına dinleme görevini üstlenmesi tek başına bu kişinin sicilini anlatmaya yeterlidir.

Bülent Orakoğlu, Akşener tarafından Emniyet İstihbarat Dairesi Başkanlığına yerleştirilen özel görevli kişidir. FETÖ’nün A takımı da aynı zamanda görevlendirilmiş ve yükseltilmiştir.

Ergenekon ve Balyoz süreçlerinde Vatan Partisi’ne ve Türk Ordusu’na karşı yine FETÖ ile birlikte hareket etmiştir.

Bülent Orakoğlu’nun bütün süreçlerdeki tavrı Devlet ve Ordu düşmanlığı konumlardadır.

BÜLENT ORAKOĞLU’NUN GÖREVİ

Bugün de Bülent Orakoğlu’nun görevi, ABD ve FETÖ karşısındaki en kararlı güçler olan Vatan Partisi’ni ve Türk Ordusu’nu yıpratma faaliyetidir. Bu bir Gladyo görevidir.

Bülent Orakoğlu’nun kimliği bellidir. O’nu Yeni Şafak’ta tutan, Milli güçlere karşı yıpratma görevi verenler de ABD-CIA’nın hizmetindedir.

Darbe girişimi “askerle değil, halkla bastırıldı” temasıyla yazısına başlaması doğrudan doğruya Orakoğlu'nun Ordu düşmanlığı amacını beyan etmektedir.

GLADYO ARTIKLARI ÇIKMAZDADIR

Bütün emperyalist merkezlerin, FETÖ şeflerinin ve Bülent Orakoğlu’nun el birliğiyle Doğu Perinçek’i hedef alması doğaldır.

Ancak FETÖ takımı ve Orakoğlu gibi Gladyo artıkları çıkmazdadır. Türk Silahlı Kuvvetleri düşmanlığı yapanlar, yarın, Afganistan’daki gibi kaçarken ABD uçaklarının tekerleklerine sarılmaktan başka çareleri olmayanlardır.

Türkiye önümüzdeki dönemde 15 Temmuz gibi ağır silahlı tehditlerle karşı karşıya kaldığı zaman, Bülent Orakoğlu gibi Gladyo görevlileriyle değil, Türk Ordusu’nun kahraman silahıyla sorunları çözecektir.

Yeni Şafak Gazetesi de bu yazarla ve bu yazılarla Türk Ordusu düşmanı merkezlere alet olduğunu görmeli ve gereğini yapmalıdır.

Vatan Partisi, Türk Ordusu düşmanlarına, FETÖ – CIA bağlantılı görevlilere, Milli Devlet düşmanlarına geçit vermeyecek."