Kültür-Sanat

Vedat Milor'dan Türklerin yemek kültürüne bakış: Herkes annesinin yaptığını seviyor

07 Ocak 2025 20:48

Güncelleme: 07 Ocak 2025 21:18

Gastronomi yazarı Vedat Milor katıldığı bir televizyon yayınında, Türklerin yemek kültürüne ilişkin olarak, "Yemek konusunda biraz fazla tutucuyuz. Çok alıştığımız şeyleri seviyoruz. Onun dışında yeni şeylere açık değiliz. Güçlü ön yargılarımız var. Örneğin, ‘şuna şu konmaz, bu böyle pişer.’ Herkes annesinin yaptığını seviyor. Birçok yerde pide var ama A B’yi, B C’yi beğenmiyor. İnsanları damak zevki açısından kapalı buluyorum” dedi.

Ekol TV’de yayınlanan Candaş Tolga Işık’ın sunduğu Az Önce Konuştum programına konuk olan Vedat Milor, Türklerin yemek kültürüne ilişkin olarak açıklamalarda bulundu. 

Türklerin damak tadını değerlendiren Vedat Milor, “Yemek konusunda biraz fazla tutucuyuz. Çok alıştığımız şeyleri seviyoruz. Onun dışında yeni şeylere açık değiliz. Güçlü ön yargılarımız var. Örneğin, ‘şuna şu konmaz, bu böyle pişer.’ Herkes annesinin yaptığını seviyor. Birçok yerde pide var ama A B’yi, B C’yi beğenmiyor. İnsanları damak zevki açısından kapalı buluyorum” ifadeleriyle Türkiye’deki yemek kültürüne yönelik tutuculuğa dikkat çekti.

Vedat Milor, “Mutfağımız çok zengin. Bir imparatorluk geçmişimiz var. Birçok farklı etnik ve kültürel grup bir arada yaşıyor. Hepsinin inanılmaz yemekleri var. Çoğumuz da bunları bilmeyiz. Ben de daha yeni yeni öğreniyorum. Yanardağın sadece ucunu gördüm aslında.En son öğrendiğim, bilinmeyen yemek Çeçen mutfağından. Hamuru açarken et suyuyla birlikte açıyorlar. İnanılmaz bir şey. Üç ayrı sos yapıyor, koyuyor. Hiçbir lokanta yapmaz, inanılmaz el emeği var” dedi.

Ayşe Kulin: Güzellik başarıyla eş değer olsaydı, en iyi romanları Ajda Pekkan yazardı


Günün öne çıkan haberleri...

TIKLAYIN - Bakan Işıkhan duyurdu: En düşük emekli aylığı 14 bin 469 lira

TIKLAYIN - CHP-DEM Parti heyeti görüşmesi: "Tutumumuz bu konunun Meclis önderliğinde ilerlemesidir"

TIKLAYIN -  Vedat Milor'dan Kent Lokantası açıklaması: Hukuki yollara başvuracağım