EURO 2024

Vincenzo Montella'dan Arda Güler açıklaması: O pozisyonda rahatça oynayabileceğini düşünüyorum

"Bizim oyun sistemimize göre kanatlarımızı çok fazla geriye gelmelerini istemiyoruz ve çok fazla koşturmuyoruz"

10 Haziran 2024 08:23

A Millî Takım Teknik Direktörü Vincenzo Montella, Euro 2024 hazırlıkları kapsamında Polonya ile oynanacak maç öncesinde düzenlenen basın toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. Montella, maça tüm as oyuncularıyla çıkmayacaklarını belirterek, takımın geniş kadrosundan faydalanacaklarını ifade etti.

Kadro rotasyonu ve oyuncu yönetimi

Montella, "Polonya ile Gürcistan benzer oynuyorlar ama çok da benzer değiller. 5'li oynuyor gibi gözüküyorlar ama her zaman 5'li oynadıklarını görmüyoruz. Buradaki oyuncuların hepsi oynayabilecek seviyede. Bazı oyuncuları göndermek zorunda kaldık. Sadece 11 oyuncuyla oynayabileceğiniz bir futbol kalmadı. 5 değişiklik hakkınız var, 16 futbolcu üzerinden plan yapmalısınız. 8 gün kala bazı oyuncularımızın dinlenmesi gerekiyor," dedi ve ekledi: "Kimseyi yormaya gerek yok. Yarın kadroda bir karışım olacak. Bazılar memnun olmayacak ama başka da bir seçeneğimiz yok."

Arda Güler'in rolü ve takım dinamikleri

İtalyan teknik adam, genç yıldız Arda Güler'in takımdaki rolüne de değindi: "Arda, iki pozisyonu da oynayabilecek bir futbolcumuz. Son zamanlarda genelde sağ kanat oynadı. Bizim oyun sistemimize göre kanatlarımızı çok fazla geriye gelmelerini istemiyoruz ve çok fazla koşturmuyoruz. O pozisyonda rahatça oynayabileceğini düşünüyorum."

Brahim Diaz (solda), Arda Güler (ortada) ve Andriy Lunin (sağda)

Takım ruhu ve şampiyona hazırlığı

Montella, takımın şampiyonaya hazırlık sürecini de anlattı: "Ben genelde geçmişe değil şimdiye ve geleceğe bakarım. Hazırlanırken de 'full' konsantrasyonla hazırlandık. Birlikte zaman geçirdikçe bir aile olduk ve bu duyguyu sahaya yansıtacağız. O sorumlulukla ve bilinçle ülkemizi temsil etmek zorundayız."

Kadro dışı bırakılan oyuncuların durumu

Kadro dışı bırakılan oyuncuların tepkileri üzerine Montella, "Ayrılan oyuncuları seçerken çok zorlandım. Hocalar bazı kararlar almak zorunda. İstatistiklere bakarak almıyoruz o kararları, o zaman hocanın burada işi yok. Genç oyuncuları kadroya kattığımızda denge bozuluyor mu, bu önemli," şeklinde konuştu ve oyuncuların sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımları olumlu bulduğunu belirtti.