EURO 2024

Vincenzo Montella'dan hakem tepkisi: EURO 2024'te olmamasını diliyorum

11 Haziran 2024 00:20

A Milli Takım Teknik Direktörü Vincenzo Montella, 2-1 kaybettiğimiz Polonya mücadelesi sonrasında açıklamalarda bulundu. İtalyan hoca, EURO 2024'te bu şekilde bir hakem yönetiminin olmamasını dilerken Arda Güler özelinde de konuştu.

Polonya'ya 2-1 kaybettiğimiz maç sonrasında Montella, A Milli Takımımız'ın yapılandırılmasından bahsetti ve zamana ihtiyaç duyduklarının altını çizdi. Genel olarak iyi bir müsabaka oynadığımızı da vurguladı.

Genele baktığınızda çok iyi maç oynadık. Geliştirebileceğimiz noktalar var. Polonya'nın sahasında onlardan iki kat fazla şut attık. Hücum bölgesinde geliştirebileceğimiz şeyler var. Hakemler hazırlık maçı diye hata yapmaya devam ederse olmaz. Rakibin ikinci golü taçtan geldi. Taç atışı nereden kullanıldı? Hazırlık maçı diye hata yapamazsınız. Böyle sonuçlar doğuyor ve zarar görüyoruz. Yine de iyi ki hazırlık maçında oldu bu hata. Resmi maçta olmamasını diliyorum.

"Defansif açıdan endişeye gerek yok"

Bugün riske etmek istemediğimiz defans oyuncularımız vardı. Ofansif anlamda çok zenginiz. Sezonu çok iyi geçiren oyuncularımız var. En iyilerimiz sahadaydı ama ofansif anlamda oraya girdiğimizde golü atmalıyız. Defansif açıdan endişeye gerek yok, sakatlığı olan oyuncularımız geri dönecek.

"İkinci golü yemedik sayıyorum"

Bir takımı yapılandırırken zamana ihtiyacınız olur ama böyle bir maçın ardından bunlara takılmamak gerek. Endişelenecek bir şey olduğunu düşünmüyorum. Bence bugün ikinci golü yemeyi hak etmedik çünkü haksızlık var. Maç 1-1 bitti diye düşünüyoruz.

"Arda çok iyi oynadı"

Arda çok iyi bir maç oynadı. Topa sahipken yeteneklerini biliyoruz. Topa sahip olmadığımız zamanlardaki aksiyonlarımızı geliştirmemiz gerekiyor.