Dünya

Vücudunun yarısı yanmış halde komaya giren kadın, uyandığında hamile olduğunu öğrendi

19 Haziran 2024 15:16

T24 Dış Haberler

Vücudunun yarısı yanmış halde komadan uyanan bir kadın, hamile olduğunu öğrendi. 

30 yaşındaki Sarita Cervantes isimli kadın, aile yemeği için tavuk kızartırken mutfak zeminine yağ damlaları sıçradı ve Sarita'nın kayıp düşmesine neden oldu. Düşüşün ardından bilincini kaybeden genç kadının yüzüne ve bedenine kızgın yağlar sıçramaya devam etti.

Tavadaki sıcak domuz yağı vücudunun yüzde 50'sinden fazlasına sıçrayan kadına yardım etmeye çalışan 32 yaşındaki kocası Manuel Cervantes'in de kendini ağır yaraladığı belirtildi. Sarita ve kocası, yanıkların ardından hastaneye kaldırıldı. 

Bebek beklediğini bilmeyen Sarita'nın komaya girdiği ve doktorların genç kadının ailesini, kendisinin ve doğmamış bebeğinin hayatta kalamayacağı konusunda uyardığı söylendi.

Mucizevi bir şekilde hayatta kalan genç kadının Ernesto adında sağlıklı bir erkek bebeği oldu. 

ABD'nin Arizona eyaletinde yaşayan çiftin, 3 ve 2 yaşlarında iki çocuğu daha bulunuyor. 

Kazadan evvel aynı yazın başında ikiz bebeklerine 5 aylık hamile olduğunu fakat bebeklerini kaybettiğini anlatan Sarita, “Polikistik over ve endometriozis nedeniyle hayatım boyunca 15 düşük yaşadım ve bu her seferinde beni duygusal anlamda biraz daha tüketti. 15 kez düşük yaptıktan sonra daha fazla çocuk sahibi olmaktan vazgeçmiştik. Bir an aile yemeği hazırlıyordum, sonra komaya girdim ve ertesi gün komadan hamile olarak uyandım. Bu bizim küçük mucizemiz" diye konuştu.