Kültür-Sanat

Yağmur Bağlar'ın kişisel sergisi 'Spiritual Sessions' açılıyor: Sanatseverleri sergide ruhsal bir seansa da davet ediyorum

Sergi, 28 Şubat - 1 Mart 2024 günleri arasında Kepler Pavilion'da...

28 Şubat 2024 14:53

T24 Kültür Sanat

Sanatçı Yağmur Bağlar'ın 'Spiritual Sessions' adını verdiği sergisi bugün (28 Ocak) İzmir -Alsancak'taki Kepler Pavilion'da açılıyor. 

Bağlar, bu sergide; 'Haberciler' ve 'Spiritual Seanslar' adını verdiği iki resim koleksiyonunu sanat severlerin ilgisine sunuyor.

Bu eserlerin üretiliş sürecine dair; varoluş üzerine olan yoğun  kafa yormalarının ve kendi ile geçirdiği spirituel seansların yansımalarını sanatıyla ifade etmeye çalıştığını belirtmektedir. 

Eserlerinde ağırlıklı olarak psikoloji temasını işlerken, insanların korkularını, kaygılarını, travmalarını ve arayışlarını konu aldığını söyleyen Yağmur Bağlar, ayrıca, insanların zihinsel süreçlerini, duygusal deneyimlerini ve ruh hallerini görsel bir şekilde ifade ederek, aktardıklarının izleyicisini kendi iç dünyalarına bir yolculuk yapmaya sevk etmesini umduğunu belirtiyor ve sergisine tüm sanatseverleri davet ederken şu sözleri ifade ediyor:
 
"Varoluş nedenimizi sorgulamaya psikolojiye duyduğum merak ile çocukluk yaşlarda başlamış bulundum. Koleksiyonlarımı  20 yıllık bir sürecin yansıması olarak tanımlayabilirim. Benim için resim yapmak , evren ile bütünleşmek için kullandığım bir meditasyon yöntemi. Ayrıca düşüncelerimi yansıttığım bir aynadır.

Bu sergim de varoluş sürecimizde yaşadığımız duygusal deneyimleri ve ruh hallerimizi görsel biçimlemeye dönüştürerek ifade etmeye çalıştım. Sergiyi izlemeye gelecek sanatsever dostlarımızı, aynı zamanda ruhsal bir seansa da davet ediyorum” "
 
Yağmur Bağlar kimdir?
 
1998 yılında İzmir'de doğan Yağmur Bağlar, Bodrum Güzel Sanatlar Fakültesinde eğitim almıştır.
Güzel sanatların , resim alanını temsil etmektedir. Güncel olarak;  tuval üzerine aktardığı çalışmalarının yanında; giyilebilir sanat eserlerinden oluşan moda tasarım koleksiyonu üzerinde çalışmaktadır. Moda tasarım çalışmalarını yeni kurduğu Ame Dess markası altında sergilemeye hazırlanmaktadır.