Dünya

Yapımcılar 96 yaşındaki belgeselci David Attenborough'nun kuş gribine yakalanıp ölmesinden endişe etmiş

07 Mart 2023 10:50

Britanya'nın ünlü natüralist belgeselcisi David Attenborough’nun son programı Will Isles’ın çekiminde yapımcıların, belgeselcinin kuş gribine yakalanıp hayatını kaybetmesinden endişelendiği belirtildi.

The Guardian’da yer alan habere göre, Britanyalı ünlü belgeselcinin Britanya ve İrlanda’nın doğa tarihini mercek altına alacağı Wild Isles bu hafta yayınlanacak. Üç yıllık sürede çekilen belgesel Britanya adalarının karşı karşıya olduğu zorlukları öne çıkaracak.

Programın yapımcıları, özellikle Galler’in batı kıyısında yer alan Skomer adasında 96 yaşındaki belgeselci David Attenborough’nun sağlığını riske atmamak için son dakika plan değişiklikleri yaptıklarını anlattı.

Çekimlere hazırlandıkları süreçte Skomer’in komşu adasını kuş gribi salgınının vurduğu ve virüsün çekim yapılacak adada da olabileceği öğrenildi.

Yapımcı, konuyla ilgili bir enfeksiyon hastalıkları uzmanını aradığını, kuş gribine yakalanmanın düşük bir ihtimal olduğunu ancak 96 yaşındaki belgeselcinin kapması durumunda ‘kesinlikle öleceğini’ söylediğini aktardı.