Politika

Yargıtay Onursal Cumhuriyet Başsavcısı Bekir Şahin’den Süleyman Soylu'ya ziyaret

12 Haziran 2024 18:00

Yargıtay Onursal Cumhuriyet Başsavcısı Bekir Şahin, eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’yu Meclis’te ziyaret etti.

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı’yken Halkların Demokratik Partisi (HDP) hakkında kapatma davası açan Şahin, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) eski İçişleri Bakanı ve AKP İstanbul Milletvekili Soylu’yu ziyaret etti. Şahin, şimdi Yargıtay Onursal Cumhuriyet Başsavcısı.

Soylu görüşmeye ilişkin X’ten yaptığı paylaşımda, “Yargıtay Onursal Cumhuriyet Başsavcısı Sn. Bekir Şahin’i Gazi Meclisimizde ağırladık. Görev süresince hukukun üstünlüğü ve adaletin tesisi için yaptığı katkılar her zaman hatırlanacaktır. Emekleri için teşekkür ederiz” ifadelerini kullandı.

Bekir Şahin ve HDP kapatma davası

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 4 Haziran 2020'de, Yargıtay'da yapılan oylamada 4. olmasına rağmen başsavcı olarak atadığı Şahin, 17 Mart 2021'de HDP'nin kapatılması istemiyle dava açmıştı. İddianame, eksiklikler nedeniyle 31 Mart 2021'de AYM tarafından oy birliğiyle reddedilmişti. Bunun üzerine Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Şahin, 7 Haziran 2021'de tekrar dava açmıştı.

Şahin, 19 Aralık 2022’de ise HDP'ye Hazine yardımının yapıldığı hesaba tedbiren bloke konulmasını talep etmişti. Talebe ilişkin 5 Ocak’ta kararını veren AYM, HDP’ye yapılması beklenen Hazine yardımına geçici bloke koymuştu. Daha sonra bloke kararı kaldırılmıştı.