Gündem

Yazar Azra Kohen'in Filistin sözlerine tepki yağdı: Yavrusunu korumayan yem eden hiçbir kimse yaşamı hak etmiyor

30 Mayıs 2024 11:22

Fi, Çi, Pi, Aeden ve Gör Beni isimli kitapların yazarı Azra Kohen'in bir takipçisine Filistin’le ilgili "Yavrusunu korumayan yem eden hiçbir kimse yaşamı hak etmiyor" sözlerine eleştiri ve tepki yağdı.

Kohen, İsrail'in Refah'ta sivillerin kaldığı çadırları bombalaması konusunda kınama paylaşım yapmamasını eleştiren bir takipçisine yanıt olarak şöyle yazdı:

"Kendi yavrusunu bombanın atılacağı megafonla 3 saat önceden duyurulan ve bas bas çağırılan yere götürüp bombanın atılacağı yere oturtup köşeye geçip videosunu çekebilecek içerikte olan herkesin yok olmasını diliyorum! Ve o çocukların kurtarılması için her gün dua ediyorum onları bomba bölgesine videolarını çekmek için koyan o iğrenç yaratıklardan kurtarılmaları için. Yavrusunu koruyamayan yem eden hiçbir kimse yaşamı hak etmiyor!"

Kohen'in eski bir paylaşımında şunları söylediği ortaya çıktı:

"Filistin'in de İsrail'in de davranışlarını yanlış buluyorum. Ama İsrail'in savunmasını anlayabiliyorum, ben de olsam ben de çocuğuma el uzatanın elini değil kafasını koparırım ve Filistin'e kimsenin neden yardım etmek istemediğini çok net görüyor ve anlıyorum. Kendi çocuklarını kendilerine kalkan yapan ulus yok olmaya mahkumdur. Soyda ciddi problem var. Dünyanın başka hiçbir yerinde 'sadece çocuklar ölmüyor' çünkü onları aileleri koruyor Filistin dışında!"