Gündem

Yeğenini belediyede müdür yapan Mustafa Bozbey'den yeni açıklama: Karardan vazgeçtik

Yeğenini belediye şirketine ‘başkan’ olarak atayan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, eleştirilerin ardından “tartışmalara mahal vermemek” için karardan vazgeçtiklerini açıkladı

06 Mayıs 2024 20:58

Güncelleme: 07 Mayıs 2024 01:17

31 Mart yerel seçimlerinde CHP’nin AKP’den devraldığı Bursa Büyükşehir Belediye’sinde bir atama iddiası sosyal medyada gündem oldu. Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mustafa Bozbey'in yeğeni Furkan Bozbey'i belediyenin iştiraklerinden Bursa Kent Yapı İmar Bilişim Enerji'ye (BURKENT) yönetim kurulu başkanı olarak atadığı iddia edildi. Mustafa Bozbey’in yeğeni Furkan Bozbey, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı bir paylaşımın altına “BURKENT yönetimi Bursa'mıza hayırlı olsun" diye yazdı. Furkan Bozbey daha sonra profiline 'BURKENT Yönetim Kurulu Başkanı' unvanını ekledi, tepkilerden sonra bunu sildi.

Mustafa Bozbey, Sözcü’den Fırat Fıstık’a yaptığı açıklamada iddialara “Bir de gençleri siyasete kazandırmamız lazım. Daha işlemler dahi bitmedi. Bunun tartışılmaya açılmasını, gündem olmasını maksatlı buluyorum. İnsan üzülüyor. Bu gençler hiç mi çalışmayacak" ifadeleriyle yanıt verdi.

Yeğeninin soyadından kaynaklı sorunların çıktığını belirten Bozbey, “Soy isminin Bozbey olması, bu gençlerin orada değerlendirilmesinin önüne geçmemeli. Yeter ki liyakati olsun. Furkan Bozbey benim kardeşimin oğlu” dedi.

Furkan Bozbey’in İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Mimarlık Bölümü mezunu olduğunu söyleyen Bozbey, “Zaten bu insanlardan oluşturuyoruz yönetimleri.  Bu şirketlerin incelenmesi lazım, onun için de güvendiğimiz insanlar olması lazım” diye konuştu.

Ancak gazeteci İsmail Saymaz'a göre, Bozbey daha sonra geri adım attı. Saymaz'a konuşan Mustafa Bozbey, atamadan “tartışmalara mahal vermemek” adına vazgeçtiklerini açıkladı.