Gündem

Yemeksepeti işçilerinin eylemi 14. gününde: Haklarımızı alana kadar devam edeceğiz

Maaşlarına yapılan düşük zamları kabul etmeyen esnaf kuryelerin eylemleri sürüyor

14 Şubat 2022 14:03

Yemetsepeti’nde çalışan motokuryelerin aylık ücretlerinin net 5 bin 500 TL’ye çıkartılması için başlattıkları eylem 14. gününde. Turizm, Eğlence ve Hizmet İşçileri Sendikası (TEHİS) tarafından “Haklarımızı alana kadar da devam edeceğiz" açıklaması yapıldı.

Gruptakiler, şirketin genel merkezi önünde geçen yılki 3 bin 200 liralık maaş üzerinden yapılan yüzde 32,7'lik zammın şimdiki asgari ücrete denk geldiğini, kendilerinin ise 5 bin 500 lira net maaş talep ettiklerini belirtti.

Bazı kuryeler de protestoya katıldıkları için şirketin sorumluları tarafından psikolojik baskı altına alınmaya çalışıldıklarını söyledi.

Nakliyat-İş Genel Başkanı Ali Rıza Küçükosmanoğlu, burada yaptığı açıklamada, 14 günden beri başta İstanbul olmak üzere ülke genelinde motorlu kuryelerin direndiğini belirtti.

Dünya genelindeki sendikaların da kendilerine destek verdiğini dile getiren Küçükosmanoğlu, "Bugün biraz sayımız az ama direnişimizin etkinliği devam ediyor. Bugün depolarda, valelerde çalışan arkadaşlarımıza tutanak tutulmaları, baskılar var ama bu çalışanlarımız eskisi kadar çalışmıyor. Boykot çağrısı karşılık buldu toplumda. Yüzde 70 kayıp devam ediyor." diye konuştu.

Turizm, Eğlence ve Hizmet İşçileri Sendikası’nın (TEHİS) sosyal medya hesabından yapılan açıklamada  "Yağmur demedik soğuk demedik 14 gündür direnişimize devam ediyoruz. Haklarımızı alana kadar da devam edeceğiz" ifadelerine yer verildi.