Dünya

Yemen açıklarında batan göçmen teknesinde 49 kişi öldü, 140 kişi kayıp

12 Haziran 2024 11:11

T24 Dış Haberler

Birleşmiş Milletler Uluslararası Göç Örgütü'ne (IOM) göre, Afrika Boynuzu'ndan Yemen'e mülteci ve göçmenleri taşıyan bir teknenin batması sonucu 49 kişi öldü, 140 kişi ise kayıp. 

10 Haziran'da alabora olan geminin, Somali'nin kuzey kıyısından yola çıkıp Aden Körfezi üzerinden Yemen'e ulaşmak üzere 320 kilometre yol alırken, çoğunluğu Etiyopya ve Somali'den olmak üzere yaklaşık 260 kişiyi taşıdığı bildirildi. 

Yapılan açıklamada, 71 kişinin kurtarıldığı, bunlardan sekizinin hastaneye kaldırıldığı belirtilirken, ölenler arasında 6 çocuk ve 31 kadının bulunduğu ifade edildi. 

Nisan ayında Cibuti açıklarında Yemen'e ulaşmaya çalışırken meydana gelen iki gemi kazasında da 62 kişi hayatını kaybetmişti. IOM, rota boyunca bin 860 kişinin öldüğünü veya kaybolduğunu, bunların 480'inin ise boğulduğunu söyledi.

IOM sözcüsü Mohammedali Abunajela, teknenin batmasının ardından göç sorunlarına çözüm bulmak ve göç yolları boyunca göçmenlerin güvenliğini ve emniyetini sağlamak için birlikte çalışmak gerektiğini vurguladı.