Gündem

Yeni Akit yazarı: Altı yaşındaki kızını birine peşkeş çekecek tıynette birileri olabilir

09 Aralık 2022 09:32

Yeni Akit yazarı Ali Osman Aydın, İsmailağa Cemaati’ne bağlı Hiranur Vakfı’nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in kızı H.K.G.'nin 6 yaşında imam nikâhı ile evlendirilmesi ve cinsel istismara maruz bırakıldığı iddialarına ilişkin, “6 yaşındaki kızını birine peşkeş çekecek tıynette birileri olabilir mi? Olmamasını umut ederim, ama olabilir. Bu mümkün…” yorumunu yaptı.

Aydın, H.K.G.'nin 6 yaşında imam nikâhı ile "evlendirilmesi"nin ortaya çıkmasının ardından kadrolu din düşmanlarının ve bordrolu Müslüman hasımlarının çöreklendikleri yerden çıkarak, zehir saçmaya başladığını yazdı. Aydın,  yazısında şunları kaydetti:

“Bugüne kadar ‘altı yaşında gelin’ gibi bir saçmalık ne gördüm ne de duydum. Herhangi bir delilim olmamakla birlikte, benim şahsi kanaatim böyle bir şeyin gerçek olamayacağı yönünde. Tabii bu sadece bir kanaat. 

Bununla birlikte, altı yaşındaki kızını birine peşkeş çekecek tıynette birileri olabilir mi? Olmamasını umut ederim, ama olabilir. Bu mümkün… İnancım odur ki insan süfli ya da ulvi her şeyi yapabilecek istidatta bir varlıktır. Nitekim, kendi kızını iğfal etmek gibi cürümlerin en alçağını işleyen haysiyetsizler gördük haber bültenlerinde. Burada bizim kanaatimizin bir önemi yok tabii ki. İş zaten mahkemeye intikal etmiş durumda. Aile Bakanlığı da konuyu takip edeceğini söyledi. Aile ve Adalet bakanlıklarından talebimiz bu davanın sonuçlanması sürecini takip etmeleri. Çocuğun istismarı gerçekse ve bu istismarda ve onun örtbas edilmesinde kimlerin payı varsa en ağır şekilde cezalandırılmaları gerekiyor. Şayet böyle bir istismar yoksa, ortada konuşulanlar iftiradan ibaretse, o zaman da bu iftirayı atanların en ağır şekilde cezalandırılmalarını bekleriz. Tabii iftira atarak bir camiayı tümden karalamaya ve o camiaya mensup milyonlarca insanın manevi şahsiyetine saldırmaya kanunlarımızda bir ceza öngörülmüşse…”

Yazının tamamını okumak için tıklayın