Gündem

Yeni Akit yazarı: Festival iptalleriyle ilgili ortada dolaşan açıklamaların tatmin edici olduğunu söylemek zor

"Vasatta bir iletişimsizlik olduğu ve bu iletişimsizliği art niyetli çevrelerin hükümet aleyhine kullandığı besbelli”

26 Ağustos 2022 09:23

Yeni Akit yazarı Ali Osman Aydın, valilik ve kaymakamlıklar  tarafından iptal edilen konser ve festivalleri köşesine taşıdı.

Yapılması planlanan bazı festivallerin çeşitli gerekçelerle iptal edildiğini ifade eden Aydın, “Muhalefet, kızgın gençliği gördükçe ellerini ovuşturuyor. Ne de olsa uzun zamandır “yasakçı parti” imajını AK Parti’ye giydirmeye çalışıyorlar.” dedi.

“Peki, bu festival iptali meselesinin aslı nedir?” sorusunu soran Aydın, "İşin özü ortada dolaşan açıklamaların net ve tatmin edici olduğunu söylemek zor. Valilik ve kaymakamlıklar güvenlik, tuvalet, çevreye verilen zarar ve vatandaş şikâyeti gibi çeşitli hassasiyetlerden bahsediyorlar. Açıklamalara bakılırsa festivalleri organize eden yüklenici firmalar hukuki sorumluluklarını yerine getirmiyorlar. Kurumlar da böyle bir karar veriyorlar” diye yazdı. 

Organizasyon firması kurumların öne sürdüğü şartları yerine getirmiyorsa elbette o etkinliğin yapılamayacağını savunan Aydın,  “Bu AK Partiyi muhalefetin göstermek istediği gibi ‘yasakçı’ yapmaz. Öyle olsa söz konusu şehirlerde yapılan diğer konserlerin de iptal edilmesi gerekirdi. Demek ki festival ve konserlerin tümüne yönelik bir tutum yok. Hatta AK Partili belediyeler de konserler düzenliyorlar” dedi.

"Festivallerde yasalara aykırı bir durum varsa iptal edilmeli ve gerekçeler kamuoyuyla paylaşılmalı. Şuan ki vasatta bir iletişimsizlik olduğu ve bu iletişimsizliği art niyetli çevrelerin hükümet aleyhine kullandığı besbelli” diyen Aydın, “Kendi adıma o festival görüntülerinden son derece rahatsız olduğumu söyleyeyim de nerede durduğum anlaşılsın” dedi.