Gündem

Yeni Akit yazarı Karahasanoğlu, Diyarbakır'da kafe basanları savundu, Kürşad Zorlu'yu hedef aldı: Sen saldırı nedir bilir misin Kürşad

26 Haziran 2024 10:07

Yeni Akit yazarı Ali Karahasanoğlu, Diyarbakır'da tekbir getirip sloganlar atarak Starbucks ve Burger King'i basan kişileri savunarak, saldırganların yakalanıp yakalanmadığını İçişleri Bakanı'na soran İyi Partili Kürşad Zorlu'yu hedef aldı. 

Ankara Milletvekili Kürşad Zorlu, Diyarbakır'ın Sur ilçesinde bir grubun İsrail saldırılarına ilişkin kafe basmasına ilişkin olarak, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı'na soru önergesi verdi. Zorlu önergesinde, "Toplantı ve gösteri yürüyüşü, anayasal bir haktır fakat bu hak başka bir bireyin özgürlük alanına müdahale ettiğinde devlet görevini yapmak zorundadır. Diyarbakır'ın Sur ilçesinde bir grubun bazı işletmelere saldırısı bir eylemi aşarak vatandaşların özgürlüğüne, toplumsal birlik ve düzene aykırı bir görüntüye bürünmüştür. Bu ve benzeri olaylar, sonrasında küçümsenmeyecek zararlara yol açabilmektedir" ifadelerine yer verdi.

Karahasanoğlu Kürşad Zorlu'yu hedef aldığı yazısında şu ifadeleri kullandı: 

"Saldırı ha!

Sen saldırı nedir, bilir misin Kürşad..

Saldırı arıyorsan..

Starbucks’un bedava kahve yolladığı İsrail askerlerinin, Gazzelilere reva gördüklerine bak..

Sende azıcık ülkücülük varsa, çocukların paramparça edildiği bombalar altında inlediği bir süreçte, İsrail’i sevindirecek o açıklamayı yapamazsın, Kürşad efendi..

İsrail’in büyükelçisi, Türkiye’de halen görevde olsa idi, ancak bu kadarını yapabilirdi.."

Yazının tamamını okumak için tıklayın