Politika

Yeni Akit yazarı: Maliye Bakanlığı yurt dışı harcını burjuva dostu CHP’lilerin isteği üzerine 1.500 TL’nin altında belirlerse onlara yazıklar olsun

25 Haziran 2024 09:58

Yeni Akit yazarı Ali Karahasanoğlu, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile ekonomi üzerine görüşen CHP heyetinin yurt dışı çıkış harcıyla ilgili talebini eleştirerek, "Bu noktadan sonra, olur ya, Maliye Bakanlığı yurtdışı harcını, bu burjuva dostu CHP’lilerin isteği üzerine, 1.500 TL’nin altında belirlerse.. Onlara da yazıklar olsun.." dedi. 

Karahasanoğlu yazısının ilgili bölümünde şu ifadeleri kullandı: 

“Yazıklar olsun sana Karatepe.. Milyonlarca emeklinin dertlerini dillendirdiğini söylerken, bir avuç burjuvanın, yurtdışına çıkarken, aslında hiç de düşünmeden trink ödediği ve ne kadar dolduğunu bile sorsanız bilmediği bir harcı gündeme taşıyıp gerçek yüzünü göstermişsin. Yazıklar olsun sana” deyiniz..

“Asgari ücrete zam yapabilecek miyiz” tartışmasının olduğu bir dönemde “Emekliye enflasyon farkı sonrası ne olabilecek” konusu tartışılırken..

1.500 TL’ik yurtdışına çıkış harcının alınmamasını istemek, dar gelirli insanlara, emeklisinden asgari ücretlisine küfür etmektir..

Kimse kusura bakmasın.. Beykoz Konakları’na gidin, bir anket yapın.. Milyon dolarlık villaların olduğu bu bölgede, yurtdışına çıkmayan sayısı % 2’yi geçmez..

Gelin Bağcılar’a. Gelin Küçükçekmece’ye.. Yurtdışına çıkan oranı % 2’yi bulmaz.. O zaman yurtdışına çıkış harcı, eğer bir sorun ise, kimin sorunu? Milyon dolarlık villalarda oturanların sorunu.. 

Yalçın Karatepe’ye soruyorum:

“Siz kimden yanasınız? Boğaz’da yalıları olanların yanında mı, dargelirli insanların yanında mı? Burjuvadan mı yanasınız. Emekçiden mi yanasınız?”"

Yazının tamamını okumak için tıklayın 


TIKLAYIN - CHP Genel Başkan Yardımcısı Yalçın Karatepe: Dört taleple gittik, 4 saatin sonunda değişim iradesi görmedik