Gündem

Yeni Akit yazarı Yılmaz: Uluslararası ve yerel toplantılarımız, kültür şenlikleri ve festivaller tam bir israf çılgınlığı!

"Makam arabaları israfı, festivaller, konserler savurganlığı saçmalığıyla beraber tüm hızıyla devam ediyor!"

30 Eylül 2022 09:37

Yeni Akit gazetesi yazarı Şevki Yılmaz, Türkiye’de merkez ve yerel yönetimlerde israf çılgınlığını tüm hızıyla devam ettiğini belirterek  “Uluslararası ve yerel toplantılarımız, kültür şenlikleri, festivaller ve film galaları tam bir israf çılgınlığı” eleştirisinde bulundu.

Yılmaz, “Haydi israfla ve faizle savaşa” başlıklı yazısında “İslam şeriatında değişmez yasakların başında İsraf ve Faiz belası gelmektedir! Ailenin ve devletin zayıflayarak yıkılmasının ana sebeplerinden biri israf diğeri ise faiz belasıdır!” düşüncesini dile getirdi.

“İsraf eden iflas eder” diyen Yılmaz şöyle devam etti:

"Moda Emperyalizminin reklamlarıyla dolandırılan aileler, arzu ettiği mallara ve zevk-ü sefaya kavuşmak için faiz canavarının kucağına düşüyor! Borçlanıyor! Sonunda boşanıyor! 

Uydurulan; sevgililer günü, babalar, anneler günü (aileden sayılmadıkları için dede ve nene günleri yok) doğum günü vb. adlarla yapılan etkinliklerde ve yılanbaşı olan miladi yılbaşlarında israf doruğa ulaşıyor!

Hele düğünlerimiz! Uluslararası ve yerel toplantılarımız, kültür şenlikleri, festivaller ve film galaları tam bir israf çılgınlığı!

Devlet’in asırlık israfı zaten Osmanlı Cihan Devleti’nin sonunu hazırladı! Faizle borçlanılarak İstanbul Boğazı’nda yalı yani konak yarışı hızlandırıldı! Ve Allah’ımız da çöküşlerini zalimler eliyle mukadder kıldı! Aynı saçıp savurma hastalığı batının frengi hastalığı genç Türkiye’mizde merkezi ve yerel iktidarlarda kesintisiz devam ediyor! Makam odaları tezyini ve makam arabaları israfı, festivaller, konserler savurganlığı saçmalığıyla beraber tüm hızıyla devam ediyor!"

Yazının tamamını okumak için tıklayın