Spor

Yeni Akit yazarından İslami Dayanışma Oyunları'na tepki: Türkiye’ye ne de inancı Müslüman diğer ülkelere yakışmadığını görüyoruz

12 Ağustos 2022 13:23

Yeni Akit yazarı Ahmet Gülümseyen, "İslami Dayanışma Oyunları’na bakıyoruz. Oyun kurallarını İslam ile nasiplenmemiş/şereflenmemiş Uluslararası Olimpiyat Komitesi’nden alan bir Spor Organizasyonun, Türkiye’ye ne de inancı Müslüman diğer ülkelere yakışmadığını/yakışmayacağını görüyoruz." görüşünü savundu.

Gülümseyen yazısında, "Komitenin kuruluş tarihi (Modern Sporların Başlangıcı) ve komite merkezi (İsviçre’nin Lozan kenti) aslında fazla söze gerek bırakmıyor. İslam’dan bîhaber (icraatları bunu gösteriyor) böyle bir komitenin belirlediği spor kurallarıyla siz, ismi İslam kelimesiyle başlayan bir Spor Organizasyona katılmakla kalmıyorsunuz. Bugün Konya’da, açılışı danslarla yapılan ve kuralları İslam ile bağdaşmayan bir Komitenin (UOK) belirlediği Organizasyona (İslami Dayanışma Oyunları) ev sahipliği yapıyorsunuz. Tüm bunları söylerken Fıkıh Doktoru İhsan Şenocak Hocamızın ‘Müslüman Gence’ isimli İslam ile ilgili şu ifadelerini hatırladık; “İslam Nizami beşeri değil, Allah’a aittir. Her şey değişir, güncellenir lakin o, esas itibariyle hep aynı kalır. Çünkü beşeri nizamlar, ilimler nasibi çok az olan insana, İslam ise her şeyi bilen Allah’a aittir.İslam, hiçbir anlayışın, hiçbir düşüncenin yedek parçası değildir. Bu yüzden hiçbir ideolocya ile sentez kabul etmez. İslam’da akıl Şeriat’a hükmetmek için değil, Şeriat’ı anlamak için vardır.” Hatırladığımız İslam ile ilgili bu düşüncelere bakıyor, diğer yandan Sayın Şenocak Hocamızın ifade ettiği beşeri düşüncenin kuralları belirlenen İslami Dayanışma Oyunları’na bakıyoruz. Oyun kurallarını İslam ile nasiplenmemiş/şereflenmemiş Uluslararası Olimpiyat Komitesi’nden alan bir Spor Organizasyonun, Türkiye’ye ne de inancı Müslüman diğer ülkelere yakışmadığını/yakışmayacağını görüyoruz." ifadesini kullandı. 

TIKLAYIN | İmam Halil Konakcı'dan 'İslami Dayanışma Oyunları'na tepki: Ya 'İslami hassasiyetlere' göre yapılsın ya da tanıtımından 'İslam' kelimesi çıkarılsın!

TIKLAYIN: Cübbeli Ahmet Hoca ve Medeniyet Vakfı'ndan 'İslami Dayanışma Oyunları'na tepki: Çıplak kıyafetlerle dans etmek İslam'a hakarettir; İslam ismi tabeladan çıkarılsın