Gündem

Yeni CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Asu Kaya: CHP, AKP’yi iktidara taşıyan “unutulmuş mahallelerdeki" boşluğu kadınların eliyle doldurup iktidara yürüyecek

09 Ağustos 2024 08:05

Yeni CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Asu Kaya, CHP’nin AKP’yi iktidara taşıyan “unutulmuş mahallelerden” çekilen siyasi iktidarın boşluğunu kadınların eliyle doldurup iktidara yürüyeceğini söyledi.

CHP’nin 15. kadın kolları olağan kurultayında, başkanlık için mevcut başkan Aylin Nazlıaka ile yarışan Asu Kaya, 662 kayıtlı delegeden 477’sinin oyunu alarak CHP Kadın Kolları Genel Başkanlığı’na seçildi.

Kadınların siyasi gücünün tartışmaya kapalı olduğunu söyleyen Kaya, “Bir evin kapısını erkek siyasetçi çalıp giremez ama kadın siyasetçi rahatlıkla yanı başına oturur. Temel hedefimiz kadınların seçilebilir yerlerde olması, yani kademeli olarak eşit temsil” diye konuştu.

AKP’yi iktidara kadınların taşıdığını belirten Kaya, “Tekrar tekrar iktidar olmalarını kadın kollarıyla sağladılar. Bütün o yoksul mahallelerde iktidarın maddi gücüyle bu iktidarın devamlılığını sağladılar. Fakat son yıllarda uzunca yıllardan beridir kazdıkları ekonomik çukura bu milleti düşürdükleri için şu anda o yoksul mahallelere, unutulmuş mahallelere giremiyorlar. Dolayısıyla o boşluğu bizim doldurmamız lazım çünkü AKP duymuyor, görmek istemiyor. Artık AVM’lerin partisi oldu” dedi.