Gündem

Yeni Şafak yazarı: Yıllardır ilansız ve sınavsız personel alımını eleştiriyoruz ancak bu konuda hiçbir adım atılmadı

03 Haziran 2024 09:44

Yeni Şafak yazarı Ahmet Ünlü kamu kurumlarındaki ilansız ve sınavsız atamaları eleştirerek, gerekli denetimlerin yapılması gerektiğini ifade etti.

Ünlü, "Maalesef BİT’lerde istihdam edilen kamu işçilerinin alım yöntemi “hamili kart yakınımdır” usulüdür. Çünkü ilansız ve sınavsız personel alımı buna zemin hazırlamaktadır. Elbette istisnaları olabilir ama genel durum budur. Ayrıca uzunca bir süredir İŞKUR’un sınavsız alımlarla ilgili olarak üzerine düşeni yapması gerektiğini hatırlatıyoruz. Çünkü bu konuda İŞKUR’un denetim sorumluluğu bulunmaktadır. Ancak bunca yazılan çizilen düşünüldüğünde somut bir adım göremedik. Halbuki mevzuattaki açık kapıların sonuna kadar kapatılması ve gerekli denetimin yapılması gerekiyor." dedi. 

"Gelinen noktada bırakın sözlü sınavların kaldırılmasını ilansız ve sınavsız personel alımı toplu sözleşmeye girmiş." diyen Ünlü,  "Sanki ilansız ve sınavsız personel alımı bilinmiyor veya hiç kimse bundan rahatsız değil gibi bir durum var. Bilmem anlatabildim mi?" ifadelerini kullandı.

Yazının tamamını okumak için tıklayın