Politika

Yerlikaya'dan ziyaret sonrası Kayseri övgüsü: Kayseri vatanına, bayrağına, devletine, milli ve manevi değerlerine gönülden bağlıdır

05 Temmuz 2024 20:36

T24 Haber Merkezi

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Kayseri'de 30 Haziran akşamı bir Suriyelinin çocuk istismarında bulunduğu iddiasının ardından meydana gelen ve bölgede yaşayan Suriyelilerin araç ve iş yerlerine yönelik saldırıya dönüşen ve ardından birçok şehre yayılan yabancı uyruklulara yönelik saldırıların ardından Kayseri'ye gitti. Sosyal medya hesabından Kayseri'de çektirdiği pastırma kestiği, esnaftan alışveriş yaptığı ve vatandaşlarla sohbet ederken çektirdiği fotoğrafları paylaşan Yerlikaya, yaptığı paylaşımda "Misafirperverdir Kayseri. Vatanına, bayrağına, devletine, milli ve manevi değerlerine gönülden bağlıdır" diye yazdı. Yerlikaya, "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde, ülkemizin huzur ve güvenliği için canla başla çalışıyoruz, çalışmaya devam edeceğiz" ifadelerini de kullandı.

Bugün yaptığı açıklamada Kayseri'deki olaylara ilişkin 855 kişinin gözaltına alındığını bunların 13'ünün tutuklandığını 145'i hakkında da adli kontrol kararı verildiğini açıklayan Yerlikaya, sosyal medya platformu X üzerinden Kayseri ziyaretini paylaştı. Yerlikaya, paylaşımına, "Büyük ve Güçlü Türkiye’yi Kayserili hemşehrilerimizle birlikte inşa edeceğiz" notu düştü.

Yerlikaya'nın Kayseri paylaşımın tamamı şöyle:

"Şanlı bayrağımızın gölgesinde Kayserili hemşehrilerimizle el ele, gönül gönüleyiz.

Bugün Kayserili vatandaşlarımızla, kıymetli esnaflarımızla bir araya geldik, hasret giderdik.

Kayseri; Erciyes Dağı gibi yüce gönüllü insanların diyarıdır. Kayserililer ticaret erbabıdır. Kadim esnaflık geleneğinin en güzel temsilcileridirler.

Misafirperverdir Kayseri.

Vatanına, bayrağına, devletine, milli ve manevi değerlerine gönülden bağlıdır.

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde, ülkemizin huzur ve güvenliği için canla başla çalışıyoruz, çalışmaya devam edeceğiz.

Her şey yavrularımız, onların geleceği, gülen yüzleri için.

Büyük ve Güçlü Türkiye’yi Kayserili hemşehrilerimizle birlikte inşa edeceğiz.

#TürkiyeninHuzuru"

TIKLAYIN - 7 yaşındaki çocuğa istismar iddiası Kayseri’yi karıştırdı: Suriyelilerin yoğun yaşadığı mahallede bazı dükkânlar ateşe verildi, 5 polis yaralandı

TIKLAYIN - Bakanlıktan Kayseri'de çocuğa istismar iddiasına ilişkin açıklama: Devlet korunmasına alındı