Dünya

Yoga okulu, aslında ‘seks tarikatı’ mı?

18 Haziran 2024 09:24

T24 Dış Haberler

Arjantin'in başkentinde bulunan Buenos Aires Yoga Okulu, aslında bir seks kaçakçılığı tarikatı olmakla suçlanıyor. 

Buenos Aires Yoga Okulu (BAYS) adlı bir kişisel gelişim merkezine karşı Arjantin'de açılan davada, okulun "beyin yıkama ve seks ticaretiyle uğraşan bir tarikat" olduğu iddiasıyla 85 yaşındaki kurucusu Juan Percowicz ve bazı üyeleri yargılanmak üzere hakim karşısına çıktı. 

Yetkililer, grubun genel merkezine ve 50 üyesinin evine baskın düzenleyerek grubu uluslararası bir seks köleliği çetesinin paravanı olmakla suçladı.

Aralarında Percowicz'in de bulunduğu 17 kişi, cinsel istismar ve kara para aklama amaçlı insan ticareti şüphesiyle tutuklandı. 

Buenos Aires Yoga Okulu, 1990'larda da cezai iddialarla karşılaşarak benzer bir davada yargılanmıştı. 

2022 baskınlarını denetleyen araştırmacı Ricardo Juri, New York Times'a "Burada tarikatlar var, ancak bu seviyede işleyen birini hiç görmedik" diye konuştu. 

The New York Times'ın haberine göre, savcılar örgütün bazı kadın üyelerini sömürdüğünü ve uyuşturduğunu, onları bedenlerini satmaya zorladığını ve Arjantin ve ABD'deki müşterilerden her ay yüz binlerce dolar elde ettiğini öne sürdü. 

Times yazarı Ana Lankes, önceki davadaki sorunun "Arjantin'de henüz insan kaçakçılığı veya kara para aklamayla ilgili yasaların bulunmaması" ve "ülkenin adalet sisteminin askeri diktatörlüğün sona ermesinden sonra hâlâ elden geçirilmekte olması" olduğunu ifade etti. 

Savcılar, 7 kadının BAYS tarafından fuhuşa zorlandığını belirtirken Lankes, "Davadaki kadınlar para karşılığında seks yaptıklarını söyleyerek herhangi bir suçun mağduru olduklarını reddettiler" diye konuştu.